Home » Norge: «uvanlig» størrelse meteor lyser opp himmelen

Norge: «uvanlig» størrelse meteor lyser opp himmelen

by Russell Crowe

PPå dette tidspunktet er det fortsatt uklart om det virkelig er en meteoritt. Hendelsene skjedde natt til lørdag 24. juli til søndag 25. juli. Innbyggere i Oslo, Norge sier de så en «uvanlig stor» ildkule krysse himmelen i flere sekunder, rapporterer ulike utsalgssteder, bl.a. BBC.

På nettstedet til Norsk Meteorittnettverk – den Norsk meteorregn – En innbygger i Oslo ved navn Bjørn Weme vitnet etter å ha vært vitne til denne fantastiske opplevelsen: «Jeg så meteoren, jeg trodde det var en rakett. Jeg hørte et sus og det hadde forskjellige farger. «

Himmelhvelvet lyste opp i 5 sekunder.

Mange mennesker, som ham, sier at de så himmelen plutselig brenne, rundt ett om morgenen. Fenomenet ville ha opplyst himmelhvelvet i Sør-Skandinavia, og sende ut et veldig kraftig lysglimt, som ble sett over øst i landet. Ildkulen ville vært synlig i rundt fem sekunder, heter det på nettsiden Norsk meteornerrverk.

LES OGSÅ22. august 1888, dagen en meteor dreper et menneske

Fra det lokale politiets side, sitert av BBC, sa politiet at de hadde mottatt mange nødanrop etter at denne ildkulen dukket opp. Han forsikrer imidlertid media om at ingen personskader eller skader ble observert.

Turgåere oppfordres til å være på vakt

Som du husker Geo, er en meteor et «lysende fenomen som er et resultat av fallet i den terrestriske atmosfæren til et fast legeme som kommer fra verdensrommet». Nyhetssiden spesifiserer da at vi kun kan bruke begrepet meteoritt når bergarten ikke har gått helt i oppløsning.

Ifølge de første videoanalysene er det mulig at fragmenter har truffet Jorden, på nivå med det store Finnemarka-skogområdet, fortsetter BBC. Den ligger omtrent 60 kilometer vest for Oslo. Et team bestående av spesialister på området ble mobilisert in situ.

LES OGSÅDen store frykten for meteoritter

Når det gjelder turentusiaster, har de blitt sterkt anbefalt å ta hensyn til steinene som de skal krysse veien med og som kan virke uvanlige for dem. Dersom en turgåer oppdaget en av dem, måtte de kontakte Naturhistorisk museum eller Norsk Meteorittnettverk.

You may also like