Home » Den første europeiske Zeekr 001 forlot fabrikken!

Den første europeiske Zeekr 001 forlot fabrikken!

by Edvard Munch

Zeekr, et nytt Geely-merke (Volvo, Lotus, Lynk & Co) i Europa, har nettopp fabrikklansert det første eksemplaret av sin elektriske jaktbil 001. De første leveransene er planlagt til høsten.

Av kinesiske bilgrupper den mest ambisiøse, Geely er utvilsomt et eksempel til etterfølgelse. Til tross for svært nylige debuter i bilindustrien (det første hovedkvarteret, basert på Daihatsu Charade) går tilbake til 1998, har utviklingen vært blendende. Om et par år, Geely har oppgradert, forbedret kvaliteten og diversifisert produktporteføljen. Opprinnelig begrenset til fremvoksende land, solgte den modellene sine der under dedikerte merker: Emgrand, Englon og Gleagle. Men disse ukjente merkene ville ikke ha latt den kinesiske giganten utvikle seg skikkelig i Vest-Europa. Det var dette som motiverte Geely til å ty til ekstern vekst. Nærmere bestemt, kjøpe eierandeler i europeiske merker, eller i det minste kjent for europeere. Det er slik Geely eier byggherren i dag komme tilbake, som han utviklet og støttet mot sin 100% elektriske overgang. Han er også ansvarlig for opprettelsen av merkevaren. Polestar, tidligere sportsavdelingen til den svenske produsenten.

Etter ekstern vekst viker de for sine egne merkevarer

Geely kjøpte også Lotus, det svært kjente britiske sportsbilmerket. Akkurat som det gamle selskapet. London internasjonale taxi, omdøpt til LEVC og markedsfører Londons berømte svarte drosjer. Gruppen er også smart medeier (knyttet til Mercedes-Benz). Lynk&Co (med Volvo) og Proton (med DRB Hicom). Til slutt og for å lukke denne strålende listen, Geely samarbeider med Renault on Horse joint venture, for felles utvikling av termiske og hybride modeller. Nå som de utallige merkene snurrer og begynner å fange seg, Geely har råd til å lansere sine egne merker, hittil ukjent. Det er tilfellet med Radar, av galakse, av Geometriog når det gjelder oss, Zeekr, som kommer til Europa. Grunnlagt for et år siden, og er dedikert til produksjon av 100 % elektriske kjøretøy.

Zeekrs ankomst til Europa er nært forestående

Forholdet til Geely er åpenbart, siden modellene deres har likheter med produktene. Lynk&Co. HAN Zeekrs første modell, 001, er en elektrisk skytebrems (Porsche Taycan Turismo-stil) som ønsker å konkurrere med Tesla Model Y, til tross for en helt annen filosofi. han lover en rekord autonomi på 1000 kilometer takket være et CATL-batteri med en kapasitet på 140 kWh! Som et premiummerke tilbyr Zeekr konkurransedyktig pris-ytelse-forholdspesielt i et premiummarked som tradisjonelt skinner med høye priser. 001 tilbys dermed i Europa fra €59 500. (mot €97 000 Porsche, med sporty påstander selvfølgelig). Den gode nyheten er at Zeekr vil være i stand til å oppfylle dine europeiske bestillinger og med god grunn: Den første 001 for vårt marked har nettopp forlatt fabrikken ! De første leveransene (i Sverige og Nederland) er planlagt til oktober. Norge, Tyskland, Danmark og Frankrike følger etter i 2024. Les også: Zeekr 001 (2022): produksjonsstart for den kinesiske skuddvekslingen For sin elektrifisering velger Polen kineserne Arcfox Alpha S (2021): Huawei presenterer sin første elbil

You may also like