Home » Den nye PPC-logoen: Maxime Berniers Popular Party tar feil

Den nye PPC-logoen: Maxime Berniers Popular Party tar feil

by Russell Crowe

Maxime Berniers nye People’s Party of Canada-logo har en norsk lønn, en invasiv art som truer vårt biologiske mangfold, i stedet for sukkerlønnen, Canadas blomsteremblem, hevder botanikere.

– Den norske lønnen kommer fra Europa og har blitt så godt akklimatisert til økosystemene våre at den tar plassen til stedegne arter. Det regnes som et ugress. Å forveksle bladet med sukkerlønnebladet er utrolig, sier botaniker Jacques Brisson ved University of Montreal.

For både ham og hans kollega Claude Lavoie fra Laval University, som identifiserte feilen, er forskjellen åpenbar. Sukkerlønnebladet har tre rygger som avsluttes med så mange punkter; at den eksotiske lønnen er innrykket og har flere punkter. Den flekker ikke om høsten og pynter seg i stedet med flekker forårsaket av en sopp.

En gang verdsatt

Norsk lønn er et prydtre som er verdsatt av byplanleggere, og har blitt plantet mye i byer siden 1950-tallet. Hardfør og produktiv, det var et alternativ til flere arter truet av sykdom eller forurensning. Dessverre erstattet den raskt sukkerlønnen, og skyggen den forårsaker i skogkledde områder dømmer mange skjøre arter, som trillium, Salomons sel og blodrot.

«På Mount Royal er han en beryktet jukser. Vi ser at samaraene deres spirer i større antall enn de til andre lønner til det punktet at det er nødvendig å organisere utryddelseskampanjer, ”illustrer professor Brisson.

Det er ikke uvanlig å forveksle det norske lønnebladet med det til dets innfødte søskenbarn. Man trenger bare å bla gjennom suvenirbutikkene i Old Montreal for å finne utallige gjenstander som illustrerer det dårlige bladet. Til og med 20 dollarsedlene har feil emblem …

Vandrende beauceron

«Det er overraskende gitt det faktum at grunnleggeren, Maxime Bernier, kommer fra Beauce, hjertet av sukkerlønneskogen i Canada,» sa Brisson skjevt.

Feilen er desto mer overraskende gitt at partiets forrige logo, utgitt i 2019, inneholdt et bilde av et rødfarget sukkerlønneblad. Det er den nye logoen, laget i anledning den pågående valgkampen, som er feil lønn.

People’s Party of Canada svarte ikke på våre forespørsler om intervjuer.

You may also like