Home » Den suksessrike treneren Verdonkschot føler seg på villspor og forlater roforeningen

Den suksessrike treneren Verdonkschot føler seg på villspor og forlater roforeningen

by Russell Crowe

Hovedtrener Josy Verdonkschot forlater Royal Dutch Roing Federation. Han er uenig i den nye treningsstrukturen, nylig innført av manager Hessel Evertse.

Verdonkschot, 65, var ansvarlig for kvinnedelen med stor suksess i mange år, men i det nye oppsettet vil Eelco Meenhorst ta ham under sine vinger. Meenhorst, som til nå ledet en del av herrelaget og ledet doublesculler (sølv) og double (gull) til pallen ved OL i Tokyo, skal ha ansvaret for hele herre- og damelaget.

Gull for lette dobler

Under Verdonkschots tilsyn vant Nederland totalt 80 medaljer ved de olympiske leker, verdenscupene og EM. Han var spesielt vellykket i lett roing for kvinner og en autoritet.

For eksempel ble lett dobbeltsculler til gull ved lekene 2008 og 2016. I fjor sommer var også Marieke Keijser og Ilse Paulis på vei mot OL-tittelen i Tokyo, helt til noe gikk galt på de siste meterne på grunn av en feil i omgangene. siste meterne og måtte nøye seg med bronse.

I det nye oppsettet var det muligens bare plass til Verdonkschot som trener for en av damebåtene, og han føler han har forvillet seg. Mark Emke, hovedtreneren for menn, fikk tidligere sparken. Nå jobber han i Norge.

You may also like