Home » Er Thelma en vanlig student?

Er Thelma en vanlig student?

by Russell Crowe

Den norske filmen Thelma følger en ung kvinne som flytter til Oslo for å studere. Det nye livet hennes er ganske opphisset i henne.

Thelma (Eili Harboe) vokste opp på landsbygda i Norge. Nå, mot sine strengt religiøse foreldres vilje, flytter hun til Oslo.

Thelma

Der skal han studere biologi. Thelma synes det er vanskelig å komme i kontakt med medelevene og foreldrene hennes ringer henne fra tid til annen for å høre om hun kan klare seg selv og om hun går ordentlig i timen.

I mellomtiden sliter han med anfall og økende følelser for medstudenten Anja (Kaya Wilkins). Det høres ut som en filmmontasje om en ung kvinne som lærer å stå på egne ben.

Det er å si Thelma Også, men regissør Joachim Trier fletter de voksende filmkonvensjonene sammen med elementer fra for eksempel skrekk og til og med superheltfilm. Dette gir en spennende, noen ganger hjemsøkende historie om å vokse opp og uttrykke og undertrykke følelser.

Eili Harboe

Hovedrolleinnehaver Eili Harboe studerte ved samme universitet som karakteren hennes i Thelma. Hun tok veldig forskjellige fag. Thelma studerer biologi i denne filmen. Harboe studerte selv kunsthistorie.

You may also like