Home » Det latviske fotballaget forbereder seg til kampen i Gibraltar

Det latviske fotballaget forbereder seg til kampen i Gibraltar

by Edvard Munch

Robert Ozols reddes fra et slag av Mohamed Eljunusi og vil umiddelbart bli truffet i hodet av Southampton-midtbanespilleren i den engelske Premier League.

Ilmārs Stūriška, «Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

På Lāčplēsis-dagen ble filmen «Nameja’s Ring» vist på TV. Da det latviske fotballaget besøkte etterkommerne til Viking i går, viste det følgende karakter: et mektig Oslo 0:0 mot Norge, som drastisk har redusert sjansene for å spille i verdenscupen etter en 24-års pause.

I første halvdel av kampen var det likestilling i første halvdel av kampen, den første virkelige trusselen ble skapt av latvierne i det sjette minuttet, etter at et skudd fra Alvis Jaunzema traff ballen litt lenger. Senere ble Roberts Uldriķis truffet to ganger nær keeperens bane. Fra slutten av første omgang fortsatte det norske presset å bygge seg opp og huset angrep fra farlige posisjoner, men til ingen nytte. Stjernen i spillet er keeper Roberts Ozols, som brakk pannen etter krasjen, men ble på banen og reddet det latviske laget flere ganger. Han ble deretter innlagt på sykehus med fem sting, men vil også være klar for siste kamp i morgendagens syklus mot Gibraltar.

«Jeg er fornøyd med prestasjonen og dedikasjonen til laget,» sa Dainis Kazakevičs, hovedtrener for det latviske landslaget. «Først av alt var oppgaven vår å lage en blokk som var kompakt nok til å beskytte den, ikke til å tillate spill mellom linjene gjennom det sentrale området. Mens angriperne våre var kule og mobile nok, sto de overfor oppgaven med å legge press på motstanderne. Vi manglet en god nok kontring, spesielt i andre omgang, da vi mistet kreftene. Etter kampen i garderoben sa jeg: «Vanligvis velger jeg ikke spesifikke spillere, men laget, men denne gangen vil jeg peke på ut til Robert [Ozolu]. «Å bli i spillet ga ham et følelsesmessig løft.»

Latvias uttak med tre uavgjorte kamper mot sterkere lag har preget sitteplasseringene i toppen av gruppen, latvierne og spesielt Ozola får skryt i Tyrkia. Det er viktig å ikke ødelegge den gode ettersmaken av morgendagens syklus mot Gibraltar. I Riga ble de beseiret 3:1, og scoret vinnermålet i det 85. minutt for Vladislav Gutkovsky. Nederland er vertskap for nordmennene tirsdag, mens tyrkerne besøker Montenegro.

Resultater. FOTBALL

VURDERING PK. Gruppe G

* Norge – Latvia 0:0.

* Montenegro – Nederland 2: 2 (0: 1), Vukotich, Vujnovich; Innskudd 2.

* Tyrkia – Gibraltar 6: 0 (3: 0), Akturkoglu, Dervishoglu 2, Demirals, Dursuns, Muldurs.