Home » Det offisielle flagget til Hviterussland er erstattet av det historiske flagget i hockeymesterskapet på hotellet.

Det offisielle flagget til Hviterussland er erstattet av det historiske flagget i hockeymesterskapet på hotellet.

by Russell Crowe

Stak selv, sammen med utenriksminister Edgars Rinkēvičs («New Unity»), byttet ut det rød-grønne eller offisielle flagget til Hviterussland med det historiske rød-hvite flagget til Hviterussland.

Det er dette flagget hviterusserne selv symbolsk bruker for å protestere mot Alexander Lukasjenko-regimet.

«Vi fører flagget til et fritt Hviterussland, betrodd meg av den hviterussiske opposisjonen, dens flyktninger som for tiden er i Latvia. Med dette flagget viser vi vår støtte ikke bare til den politisk internerte Roman Protasevich, men også andre som er blir forfulgt av det hviterussiske regimet Vi har ikke råd til å holde opp et flagg i bymiljøet i Riga, som symboliserer et regime som faktisk utfører statsterrorisme mot folket i sitt eget land, og dermed arresterer motstandere og dissidenter av dette regimet. Med dette flagget ønsker vi å symbolisere Rigas solidaritet med det hviterussiske folket, sa Staķis.

«Det er noen ting som er veldig viktige. En ting er selvfølgelig sanksjoner. En ting er, la oss si, uttalelser, men slike symbolske skritt betyr noen ganger mer enn 101 domfellelser eller 101 uttalelser,» sa Rinkēvičs.

Mandag ble de offisielle hviterussiske flaggene erstattet av de historiske røde og hvite flaggene på totalt seks forskjellige steder i Riga.

Det hviterussiske hockeyforbundet har på sin side sendt et offisielt notat til presidenten for Det internasjonale hockeyforbundet Rene Faz, organisasjonskomiteen for mesterskapet og det latviske hockeyforbundet om endring av flagg, rapporterer hviterussiske medier «Tut. av «

Ifølge den hviterussiske føderasjonen er flaggskiftet «et forsøk på å politisere hockeyforumet i Riga og er i strid med mesterskapssportens natur».

Hviterussland var opprinnelig planlagt å arrangere hockey-VM sammen med Latvia, men på grunn av den politiske situasjonen i nabolandet og undertrykkelsen av den fredelige befolkningen, ble Hviterussland fratatt retten til å arrangere mesterskapet.

I løpet av helgen kom det frem at hviterussiske myndigheter hadde arrestert Roman Protasevich, en journalist som var utro mot Lukasjenko-regimet, for å ha landet et Ryanair-fly som krysset hviterussisk luftrom på den tiden.

Presidentene i de tre baltiske statene fordømte det hviterussiske regimets beslagleggelse av et passasjerfly i en videosamtale mandag og krevde umiddelbar løslatelse av opposisjonsdemonstranten Roman Protasevic i Minsk.

Den latviske presidenten Egils Levits, Litauens president Gitan Nauseda og Estlands president Kersti Kaljulaida har erkjent at etter denne enestående hendelsen bør hviterussisk luftrom erklæres utrygt for internasjonale flyvninger og bør ikke tillate innreise av fly fra landet til EU. Flyplasser (EU).

De har bedt om en umiddelbar uavhengig internasjonal etterforskning og sterke og effektive sanksjoner på EU-nivå mot gjerningsmennene til dette terrorangrepet og det hviterussiske regimet.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like