Home » Det voksende borger-soldat-partnerskapet mellom Minnesota og Norge

Det voksende borger-soldat-partnerskapet mellom Minnesota og Norge

by Russell Crowe

MINNEAPOLIS — Minnesota og Norge er forent av en felles arv og klima.

Vi deler også arven etter å være vertskap for den lengste troppeutvekslingen i historien til USAs forsvarsdepartement.

I fjor høst var norske tropper i Minnesota ved Camp Ripley for å trene med Minnesota National Guard.

– Det viktigste er å knytte bånd til Minnesota National Guard, få nye bekjentskaper, få nye venner og se hvordan Minnesota National Guard trener i forhold til vår, sa den norske nasjonalgardens major Kim Horgoien.

Medlemmer av det norske Heimevernet lærte alt fra feltmedisinsk opplæring til individuelle soldatferdigheter som våpenkvalifisering og landnavigasjon. Snart er det vår tur til å reise til Norge.

Leder an: Maj. Katie Lunning fra 133rd Airlift Wing.

«Jeg er veldig spent på å være ICO for den 50. årlige troppeutvekslingen mellom Minnesota og Norge,» sa Katie Lunning.

Flysykepleieren fra Air National Guard som fløy til Kabul etter selvmordsbomben på flyplassen i 2021. Handlingene hennes ga henne Distinguished Flying Cross-prisen.

«Det var så mange skader, vi måtte virkelig fokusere på jobben vår så mye som mulig,» sa Lunning.

Han jobbet med pasienter mens han ble skutt på, og klarte å få de mest kritiske inn på et fly og ut av fare. Han hjalp til med å redde 22 mennesker i løpet av den åtte timer lange flyturen.

«Det var en demonstrasjon av menneskelighet og av mennesker som trengte hjelp,» sa han.

6p-pakke-hvorfor-norge-wcco2ryb.jpg

CBS

Hans neste oppdrag i Norge er ikke like farlig, men like viktig.

«Vi går inn i opplæringen deres på jobben, og opplæringsopplevelsen på jobben er stort sett den samme som den de satte nye ansatte gjennom,» sa Lunning. «Så de lærer oss hvordan vi bygger telt, hvordan vi lager bål, hvordan vi overlever i kulden, hvordan vi overlever et snøskred, hvordan vi gir medisinsk behandling i kulde, og vi gjør all denne bootcamp-øvelsen i vintermiljøet . »

Dette forholdet mellom Minnesota og Norge er 20 år før Department of Defense State Partnership Program. Håpet er at i denne 50. Norwegian Reciprocal Troop Exchange (NOREX), vil den bli en offisiell del av DOD-statspartnerskapet, og slutte seg til Kroatia som offisielle utvekslingspartnere med Minnesota.

NOREX startet med et enkelt håndtrykk mellom den norske generalinspektøren og sjefen for nasjonalgarden i 1973.

Neste uke reiser WCCO sammen med Minnesota-tropper til Norge for trening. Se etter spesialrapporter fra Reg Chapman og fotojournalist Tom Aviles ved WCCO og CBS News Minnesota.

You may also like