Home » Dronning Sonja inviterer banebrytende kvinner til Slottet i Oslo

Dronning Sonja inviterer banebrytende kvinner til Slottet i Oslo

by Russell Crowe

I anledning kvinnedagen, 8. mars, ønsket dronning Sonja av Norge å markere veien til utrolige kvinner, hvis handlinger, yrke eller pågangsmot har åpnet veien for andre kvinner. Dronning Sonja hadde organisert en livlig mottakelse og lunsj for disse pionerkvinnene.

Les også: Dronning Sonja åpner utstillingen om Carroll Dunham på Oslo Nasjonalmuseum i nærvær av kunstneren

Dronning Sonja deler lunsj med banebrytende kvinner til den internasjonale kvinnedagen

I noen år nå har det blitt mer og mer kjent for alle at 8. mars regnes som den internasjonale kvinnedagen. I årforente nasjoner Han ønsket å understreke retten og tilgangen til ny teknologi for en mer inkluderende og likestilt sektor for kvinner. Andre personligheter utnyttet denne dagen for å sette kvinners arbeid eller karriere i søkelyset.

Dronning Sonja inviterte banebrytende kvinner. Til lunsj satt han ved siden av Gro Harlem Brundtland, som var Norges tre ganger statsminister fra 1981 og deretter generaldirektør i Verdens helseorganisasjon i 1998 (Foto: Lise Åserud/ NTB / POOL/ Scanpix Norway/ABACAPRESS. COM)

8. mars var 85 år gamle dronning Sonja av Norge vertskap for et møte og lunsj med banebrytende kvinner. Hun hadde samlet seg rundt sine kvinner som hadde hevet seg i forkant av det norske samfunnet på sitt felt. «Jeg blir rørt og beæret, imponert og stolt når jeg ser på denne forsamlingen som har vist mot og besluttsomhet, utholdenhet og vilje til å berike samfunnet vårt, det store norske fellesskapet, hver på sin måte.»sa kong Harald Vs kone og ønsket velkommen til sine femti gjester.

Les også: Dronning Sonja lanserer Fastelavn-festligheter for ukrainere å lære om norske tradisjoner

Blant gjestene var pionerer som gjennom sitt yrke eller sine handlinger har gått foran, det være seg innen politikk, administrasjon, næringsliv, forsvar og sivilsamfunn, akademia, mediekommunikasjon, sport og kultur.

Dronning Sonja talte i starten av mottakelsen (Foto: Simen Sund / Det kongelige hoff)

Etter tale Hege Duckert, Ann-Kristin Olsen og Kamzy Gunaratnam snakket om dronning Sonja. Lunsjen ble avsluttet med en opptreden av den norske jazzlegenden og banebryteren Karin Krog. «Jeg mener selv at det i dag er annerledes og bedre å være kvinne i Norge enn det var for 50 år siden. Vi har et samfunn der det i enda større grad enn før er plass til kvinner og menn. Og du som sitter her i dag har bidratt sterkt til det. For det er vi alle veldig takknemlige for deg.»konkluderte dronningen.

avatarbilde

nicolas fontaine

Redaktør

Nicolas Fontaine har vært frilans-nettredaktør siden 2014. Etter å ha vært tekstforfatter og forfatter for en rekke belgiske og franske merker og medier, spesialiserte han seg på royalty-nyheter. Nicholas er nå sjefredaktør for Histoires royales. nicolas@historiesroyales.fr


You may also like