Home » Electreon kunngjør strategisk avtale med Shandong Innovation and Entrepreneurship Community for International Science and Technology Cooperation – 3. oktober 2023 kl. 09:00

Electreon kunngjør strategisk avtale med Shandong Innovation and Entrepreneurship Community for International Science and Technology Cooperation – 3. oktober 2023 kl. 09:00

by Ashley Olsen

Electreon kunngjorde signeringen av et memorandum of understanding med Shandong Innovation and Entrepreneurship Community for International Science and Technology Cooperation (SITEC). Denne avtalen baner vei for introduksjonen av Electreon-ladeteknologier i Shandong-provinsen, Kinas nest største provins og det globale episenteret for produksjon av elektriske kjøretøy. Samarbeidet omfatter flere faser.

Den første fasen, som starter i fjerde kvartal 2023, vil se introduksjonen av Electreons trådløse ladeteknologier i Jinan Shandong High-Speed ​​​​Industrial Park, som deretter kan brukes til å transportere SITEC-personell i parken. Electreon vil også integrere teknologien sin i kjøretøy fra en av Kinas største bussprodusenter, Zhongtong Bus.Denne første distribusjonen vil vise frem denne innovative ladeteknologien for elektriske kjøretøy for første gang til nøkkelkunder, partnere og andre interessenter i det kinesiske markedet.

Som en del av dette samarbeidsinitiativet vil Electreon også etablere et kinesisk datterselskap og ansette lokale talenter for å styrke sin tilstedeværelse i det strategisk viktige kinesiske markedet. Den andre fasen av Electreon-SITEC-partnerskapet, som var gjenstand for en påfølgende avtale, er av kommersiell betydning for partnerne. Sammen vil de distribuere titalls kilometer av Electreons dynamiske ladesystem (også kjent som Electric Road-teknologi), hundrevis av faste ladestasjoner, og installere selskapets teknologi på flere hundre urbane elektriske busser i byen Liaocheng, som ligger i den vestlige Shandong-provinsen .

Utover dette innledende kommersielle prosjektet, er Electreon og SITEC også forpliktet til å fremme kommersielle prosjekter i provinsen og utover. I den tredje fasen vil partnerne lansere et trådløst ladeprosjekt for elektriske lastebiler som opererer i havnen i Weifang, samt integrering av Electreon-teknologi i kjøretøy fra Sinotruk, landets største lastebilprodusent, eid av Kina National Heavy Duty Truck Gruppe. . I tillegg vil partnerne fortsette å samarbeide for å utvide porteføljen av elektriske flåteoperatørkunder, samarbeide med elbilprodusenter og originale utstyrsprodusenter (OEM) partnere for å utvikle prosjekter skreddersydd for de operasjonelle behovene til flåteoperatørkunder i hele Kina.

Electreon har allerede operative prosjekter i Tyskland, Italia, Sverige, Israel og USA, og har signert avtaler for tilleggsprosjekter i Tyskland, sitt første prosjekt i Frankrike og et annet i Norge det siste året. Inntredenen i Kina vil nå tillate selskapet å øke produksjons- og masseproduksjonskapasiteten, samtidig som kostnadene holdes lave, for å møte den økende markedsetterspørselen etter trådløse ladeløsninger, noe som leder selskapet i stor kommersiell skala i hele Europa og utover. I tillegg til å være hjertet i global produksjon av elektriske kjøretøy, er Shandong-provinsen også et strategisk markedsinngangspunkt for Electreon.

Det er den nest mest befolkede regionen i Kina, med mer enn 100 millioner innbyggere, og har en robust økonomi, med et BNP som er større enn for hele Mexico.

You may also like