Home » En danske drepte fem mennesker i en norsk by. Temaet er fortsatt ukjent, men det er ny informasjon.

En danske drepte fem mennesker i en norsk by. Temaet er fortsatt ukjent, men det er ny informasjon.

by Siv Jensen

Espen Andersen Bråthen er navnet på dansken som skjøt folk i Norge. Han er tiltalt for å ha drept fem personer i Kongsberg onsdag. – Arrestasjonsforhandlingen i Buskerud tingrett finner sted fredag ​​– melder politiet.

Den 37 år gamle dansken, som i går drepte fem personer med en pil i Kongsberg, 80 kilometer fra Oslo, sitter i Drammen fengsel.
Hvert minutt avsløres nye data om denne forbrytelsen. Ifølge politiet var morderen i ulike deler av byen. Blant annet i et hypermarked. Ifølge pressemeldinger bar han flere andre våpen, inkludert en kniv.

Gjennom natten lignet byen en beleiret festning, hvor det i tillegg til ambulanser dukket opp viktige politistyrker og et helikopter.

Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand sa til Verdens Gang: «Det er et sjokk for oss alle. Jeg har ikke ord for å beskrive denne tragedien. Et kriseteam er opprettet for å hjelpe familier og ofre.»

Det er stille i byen nå, men politiet har skarpe ammunisjonsvåpen.

Den lokale presten tilbyr også hjelp til mennesker i sjokk.

– Vi gjør vårt beste for å bry oss om mennesker og være sammen med dem i ufattelige smerter. Hva som skjedde er vanskelig å forstå, sier sokneprest Reidar Aasbø til norske medier

Før midnatt avslørte norsk politi at en tjenestemann også var blant de skadde. Alle dødsfall (fire kvinner og en mann) var mellom 50 og 70 år.
Det var også flere skader:

SE OGSÅ:

Drapsmannen handlet alene og valgte ut ofrene tilfeldig.

Ifølge vitner skjøt dansken ikke bare i et hypermarked, men også i et kontorbygg. Politiet mottok anmeldelsen, tok kontakt med gjerningsmannen, men klarte å miste betjentene. Skrekken varte i 34 minutter. Ifølge politiet døde alle ofrene på det tidspunktet. En av naboene beskriver til media hvordan en kvinne døde foran ham:

– Jeg har aldri hørt et skrik som det. Det var et dødsrop, sier han.

Ifølge media var angriperen kjent av politiet. Han konverterte til islam for noen år siden, og politimennene antok muligheten for å radikalisere oppførselen hans. Spesielt siden det har vært hendelser med ham tidligere. Hva? Politiet er stille om dette. Det er bare kjent at det var før i år. Dansken ble også avskåret fra å henvende seg til to slektninger som skulle møte drapstrusler. Det sies også at han var i kontakt med lokalbefolkningen. Helsetjeneste. Psykisk angst foreslås.

Politiet sier heller ingenting om motivet som kan ha vært årsaken til forbrytelsen. Politiførstebetjent Ole Bredrup Sæverud sa det vil ta litt tid å få oppklart dette. Men som han hevder, er mannen villig til å samarbeide med politiet. «Var det en terrorhandling?»: Det er dette vi etterforsker.

Nordmenn har suspendert utgivelsen av den danske filmen «Vildmænd», «Vildmannen» på grunn av hovedpersonen som jakter med pil og bue. Filmen handler om faren til en dansk familie, Martin, som på flukt fra hverdagen prøver å leve som en vill i de norske fjellene.

I juli er det 10 år siden nok et massedrap i Norge. 22. juli 2011 drepte den norske høyreterroristen Anders Breivik totalt 77 mennesker, først ved å sprenge en bombe i Oslo sentrum og deretter skyte folk på Utøya.

Video

You may also like

Leave a Comment