Home » En litauer som flyttet til Norge for et år siden har allerede fått navnet «jeger» av nordlyset: bildene er rett og slett fascinerende

En litauer som flyttet til Norge for et år siden har allerede fått navnet «jeger» av nordlyset: bildene er rett og slett fascinerende

by Russell Crowe

Jeg er glad jeg bosatte meg i Nord-Norge.

Toma Kopylova har bodd i Nord-Norge med familien i ett år. Inntil da tilbrakte landsmennene flere år i den lille byen Filtvet ved Oslo. Han drømte imidlertid alltid om å bo i Nord-Norge, så etter først å ha kjøpt et hus til resten av familien, tilpasset han det senere til de reisendes behov og begynte å leie det ut til andre litauere. Estiske, latviske, finske og russiske naboer som liker det kommer til det koselige huset. Nylig kjøpte familien Kopylov et gammelt motell, som ble renovert og omgjort til et lite hotell, Camp.

Fru Kopylova sier hele familien er glade for beslutningen om å bosette seg i Nord-Norge i dag. «Livet her er helt annerledes, alt lukter fred, det er ingen hast og løping konstant. Vi bor på den nest største øya i Norge, som er veldig populær blant lokale og utenlandske turister. Vi har jobb her hele året, fordi havet er fullt av fisk, vi leier ut båter til fiskerne som kommer, en mann vil ha det”, sier en litauisk litauer.

Bilder av nordlyset ble populære i samfunnet «Lietuvis pas lietuvį».

Et bredere publikum fikk vite om T. Kopylovas uvanlige interesse da hun begynte å laste opp resultatene av «jakten» sin til samfunnssiden til det sosiale nettverket «Lietuvis pas lietuvį»: fantastiske bilder med nordlyset mot bakgrunnen av det norske landskapet. Folk ble umiddelbart forelsket i slike lovende bilder, spesielt når de ble supplert med andre fotografier av kaldtvannsfiskefangster. Nå har få sett de fantastiske bildene fotografert av T. Kopylova.

Hovedinstrumentene i den litauiske norske «jakten» er kamera og tålmodighet.

For T. Kopylova er fotografering så langt bare en hobby som startet helt tilfeldig, under en familietur. Kvinnen ble så fascinert av bildene at hun umiddelbart tok bilder av dem. Da den norske litaueren så at hun ikke kunne få ønsket kvalitet over telefonen, begynte den norske litaueren å lære hemmelighetene til profesjonell fotografering på egenhånd.Ta kopilova

© Bilde fra personlig album

«Ikke alle råd bør følges blindt, de beste resultatene kommer fra eksperimentering. Jeg vet at det ikke alltid er nødvendig å» flykte «fra byens lys. Tvert imot, jeg opplever at noen ganger bylys hjelper til å fange øyeblikkene som er enda vakrere, ” sier T. Kopylova.

En erfaren nordlys-«jeger» kan forutsi spektakulære naturseverdigheter fra skyene. Det er mange farger, fra grønt til det sjeldne rosa.

Imidlertid, ifølge T. Kopylova, er de essensielle egenskapene til lys «jakten» et passende kamera, et stativ og muligheten til å stille inn parameterne riktig. Tålmodighet og fokus på én stilling er også avgjørende.

Norske litauere innrømmer at det ikke alltid er mulig å holde seg rolig og fokusert når de ser imponerende og usynlige bilder. Men den lidenskapelige nordlysjegeren gir seg ikke og prøver igjen.

«Det kom bare til vår kunnskap da. Jeg kom hjem, jeg gjorde meg klar til å sove, jeg så ut av vinduet, og det var der showet startet! Så så jeg et sjeldent rosa lys,» minnes T. Kopylova.

Den beste tiden å se lyset er vinteren.

Fru Kopylova anbefaler alle som ønsker å gå på jakt i den kalde årstiden av året. Han er også takknemlig overfor reisende for å nyte gledene ved snø eller fiske.

Øya Senja i Norge kan ifølge litaueren «jages» fra september til april. – Man kan ikke alltid håpe på å ta igjen når man kommer, for alt avhenger av været. Dette er et mystisk fenomen som tiltrekker reisende, understreker T. Kopylova.

Litauiske litauere tilbyr imidlertid å ikke bli opprørt og dra nytte av moderne teknologiske oppfinnelser. «Det ble nettopp oppmerksom på det da. Så pass på å bruke dem,» anbefaler T. Kopylova.

Kvinnen forteller at noen ganger vil folk vite hvordan været vil være for noen måneder siden, eller de vil kunne se nordlyset, men det er umulig å forutse. Spesielt siden det er flere grunner til at nordlyset dukker opp. Dette er værforholdene og solaktiviteten. Men ifølge litauiske litauere kan været endre seg veldig raskt.

«Jeg husker at jeg gikk ute med et barn og så lyset fly over fjellet. Vi skyndte oss hjem igjen fordi vi har en balkong med god utsikt. Dessverre da vi kom tilbake begynte det å snø og lyset var ikke lenger synlig. Men Etter en god time da det sluttet å snø, sier barnet til meg: «Mamma, se ut av vinduet!» Jeg så, og der begynte lyset å danse i alle farger, jeg så den virkelige skjønnheten, sier T. Kopylova.

Toma Kopylova er en av heltene i DELFI TV-show «World Lithuanian News» i den nye delen «Litauen med Litauen». Flere interessante historier fortalt av litauere som bor og reiser i utlandet vil være tilgjengelig hver fredag ​​kl. 18.30. på DELFI TV.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, bør DELFI oppgis som kilde.

You may also like