Home » en nevø av Ramzan Kadyrov i spissen for Danones russiske datterselskap

en nevø av Ramzan Kadyrov i spissen for Danones russiske datterselskap

by Russell Crowe

Yakoub Zakriev, nevøen til den tsjetsjenske autoritære lederen Ramzan Kadyrov og en nær alliert av Vladimir Putin, har blitt utnevnt til ny administrerende direktør for Danones russiske datterselskap dager etter at den franske gigantens eiendeler ble beslaglagt i Russland.

I sin Telegram-konto snakker Ramzan Kadyrov om ham som sin «kjære nevø».

Yakoub Zakriev, 32, har en CV like lang som armen din: studerte i Moskva, ble uteksaminert fra en militærskole, utdannet som økonom. Han var særlig ordfører i Groznyjhovedstaden i denne russiske republikken i Kaukasus, mellom 2018 og tidlig i 2020. Inntil da var han tsjetsjensk visestatsminister og landbruksminister. Han er også medlem av Putins United Russia Party..

Derfor var alle lysene grønne for å stole på ham ledelsen av de 84 000 millioner Danone-aksjene som ble beslaglagt søndag 16. juli av Russland uten å spørre selskapets mening. Han hadde imidlertid uttrykt ønske om å forlate det russiske markedet i begynnelsen av krigen i Ukraina.

Operasjonen var mulig takket være de nye reglene vedtatt av Vladimir Putin i begynnelsen av året. De gir dermed Moskva fullmakt til å beslaglegge eiendelene til selskaper som tilhører land som er erklært fiendtlige av Russland.

Redaksjonen anbefaler

Nyheter fra RTL-redaksjonen i din postkasse.

Takket være din RTL-konto, abonner på RTL info-nyhetsbrevet for å følge alle nyhetene på daglig basis

You may also like