Home » En storm feide en ferierende hytter ut på havet

En storm feide en ferierende hytter ut på havet

by Ashley Olsen

Det er en grunn til at noen gamle hus i Norges Lofoten bokstavelig talt er bundet til bakken. Sterk vind kan blåse dem fra grunnmurene deres, og det var det som skjedde med en liten, moderne feriebolig som heter Hytter under et tordenvær søndag kveld.

– Vi føler at vi flyr gjennom luften, sa Vincent Sussauze, som besøkte Lofoten sammen med sin kone Sreypov, til norsk radio (NRK) mandag. «Det hele skjedde så fort, men jeg husker at jeg tenkte «nå skal vi dø». »

Nord-Norge har nylig blitt rammet av en rekke kraftige stormer, noen med orkanvind. Ekteparet Sussauze og en annen franskmann beskrev hvordan hytta de befant seg i ble blåst av fundamentet og landet som et ødelagt vrak på steiner som stakk opp av havet. Paret mistet alle eiendelene sine og pådro seg skader, men overlevde denne prøvelsen som også kastet dem ut i kaldt, turbulent vann.

Redningsmannskaper ankom raskt, klarte å komme seg tilbake til land og Sussauzene er i bedring ved lokalsykehuset i Gravdal. Turister som oppholder seg i tre lignende hytter er evakuert og politiet undersøker om hyttene «ble bygget som de skulle ha vært». Lokale tjenestemenn prøvde å hjelpe turister ved å gi dem ny overnatting, klær og reisedokumenter. Sussauze sa i mellomtiden til NRK at han «aldri vil tilbake til Lofoten».

NewsinEnglish.no Ansatte

You may also like