Home » Energiomstilling, en ny El Dorado for silikonmarkedet … og for Lyonnais Elkem?

Energiomstilling, en ny El Dorado for silikonmarkedet … og for Lyonnais Elkem?

by Russell Crowe

I nærheten av Lyon er kjemikeren Elkem overbevist om dette: » silikoner er allerede en del av løsningen for å redusere karbonfotavtrykket til våre samfunn, fra elektriske kjøretøy til fornybare energier, gjennom bærekraftig konstruksjon og smarte byer ”, viser administrerende direktør, Frédéric Jacquin, fremhever de mange egenskapene til dette materialet, laget av sand: motstand mot høye temperaturer og dårlig vær, non-stick…

Lyon-kjemikeren har også blitt en av få globale aktører integrert i produksjon av silikoner, med operasjoner som spenner fra « kvarts produksjon «, før « syntesen av de mest avanserte silikonteknologiene ”, Delvis takket være søsterdivisjonen Elkem Silicium.

For etter Rhône-Poulenc, den gang Rhodia, gikk Lyon-kjemikeren først over i hendene på kinesiske Bluestar, før sistnevnte også bestemte seg for å kjøpe verdens nummer 2 silisium, norske Elkem, i 2011. Siden den gang har sammenslåingen av Elkem og Bluestars silikonaktiviteter ga opphav til Elkem Silicones, et børsnotert selskap hvis globale hovedkontor fortsatt er i Lyon.

«Vi henter kvarts i Norge, Frankrike eller Spania, for eksempel gjennom vår søsterdivisjon Elkem Silicium, som transformerer og renser den til å produsere mineralsilisium, som deretter omdannes til vår grunnmurstein, siloksan. På vår Roussillon-side, som er vår oppstrømsside for hele Europa og USA », forklarer Frédéric Jacquin, administrerende direktør i Elkem Silicones.

Med sine 11 nedstrømsanlegg (arvinger til silikongrenen til Rhône-Poulenc og Rhodia-gruppene), transformerer Elkem dette materialet til flere tusen forskjellige produkter, som lar det dekke alle behovene til industrien: helse, bil, kosmetikk, bygg. , etc.

«Jo flere biler vi elektrifiserer, jo bedre for virksomheten vår»

Så det er ingen tilfeldighet at den kjemiske plattformen Roussillon er i hjertet av gruppens akselerasjon:

«Veksten vår er drevet av energiomstillingen, og spesielt elektrifiseringen av bilen, som bruker mer og mer silikon, både gjennom sine elektriske kabler og sine batterier, hvor det er nødvendig å regulere temperaturen og beskytte fuktigheten». Så mye at Frédéric Jacquin i dag anslår at én av seks biler er utstyrt med sine egne silikoner på verdensbasis.

Mens en elektrisk eller hybridbil i gjennomsnitt vil inneholde tre til fire ganger mer silikon enn en konvensjonell bil.

«Jo flere biler vi elektrifiserer, jo bedre vil det være for virksomheten vår «Så, har Elkem Silicones funnet oppskriften for å møte de økonomiske og økologiske kravene til energiomstillingen?» Vi kan ikke gjøre en grønn overgang med resultatregnskapet i rødt ”, komplett Frédéric Jacquin.

Du legger også merke til at jo mer kjøpekraften til aksjer øker, desto mer sannsynlig er det at de vil gi tilbakemelding til kundefilen din: » Det er en nær sammenheng mellom berikelsen av et samfunn og bruken av silikon, siden sistnevnte lover et mer økologisk og effektivt alternativ til plast, som kommer fra olje, men også dyrere, i kraft av selve produksjonsprosessen. For det er nødvendigvis mer komplisert å koke stein og forvandle den til olje ».

Foruten bilen er silikon på vei til å råde i et visst antall markeder: starter med energiuavhengige bygninger (hvor det finnes i pakninger, doble vinduer, tetningsmaterialer osv.), men også i halvledere, utskrift 3D , medisinsk utstyr, rom eller til og med forsvar … Nok til å sikre en vekst på 6 % i verdens silikonmarked, som Frédéric Jacquin anser som bærekraftig gitt behovenes natur.

€ 36 millioner på Roussillon-plattformen

resultater? Elkem forbereder seg på å investere € 36 millioner i sin kjemikalieplattform i Roussillon (Nord-Isère) for å øke både sin konkurranseevne og dine produksjonsevner. Det er dermed ment å gå fra 20 000 tonn til 80 000 til 100 000 tonn produsert fra september 2023. En forespørsel om tilskudd til dette prosjektet er også sendt til France Relance, foreløpig uten svar på dette stadiet.

Selv om en stor del av intensiv industri lider av energikostnader, er ikke dette hovedtemaet til kjemikeren, siden transformasjonsstadiet som gjennomføres i dag i Frankrike ikke er det mest energikrevende. «For oss er det viktig å gå raskt fremover fordi den franske industrien har mange fordeler i dag og veksten er der allerede», sier Frédéric Jacquin.

Problemet ditt er nå » mer for å finne kunder, men for å være rask nok i teknologisk utvikling og installasjon av kapasiteter, for å svare på de uttrykte behovene. Desto mer siden det blir mindre og mindre mulig å transportere produkter fra ett sted til et annet på kloden, med strømmer som har en tendens til å deglobalisere. », puster administrerende direktør.

Denne investeringen vil også bli brukt til å forbedre prosessen utført i Nord-Isère, i oppstrøms slipedelen. For til de som snakker om flytting, svarer Elkem at gruppen har valgt å bli i Frankrike:

«Til nå har Frankrike alltid vært konkurransedyktig på FoU takket være hjelp til innovasjon, som har gjort det mulig for en gruppe som vår å dra nytte av forskning av høy kvalitet, spesielt avhengig av kreftene som finnes i Auvergne Rhône-Alpes », kunngjør Frédéric Jacquin. Og for å illustrere dette med et eksempel som kan virke overraskende:

« I dag har vi to forskningssentre i verdensklasse, det ene i Lyon og det andre i Shanghai, og førstnevnte er det mest konkurransedyktige.»

Et veikart for karbonnøytralitet innen 2050

En vekststrategi som den derfor anser som «kompatibel» ikke bare med utfordringene i energiomstillingen, men også med dens nye veikart, der kjemikeren er forpliktet til « begrense økningen i den globale temperaturen til et nivå godt under 2 ° C, i samsvar med Paris-avtalen, samtidig som det forfølges raskere enn markedsvekst i salget, med en hastighet på 5 til 10 % per år.

For å oppnå dette planlegger den blant annet å redusere de faktiske totale utslippene med 28 % mellom 2020 og 2031, og anslår at dette kan føre til en gjennomsnittlig forbedring på 39 % i karbonavtrykket til produktene. Med det langsiktige målet om å oppnå nøytralitet innen 2050.

Men silikon er ikke så grønt som det ser ut til: hvis det strengt tatt ikke er et derivat av petroleumsbaserte materialer, siden det kommer fra sand, bruker det et kjemisk reaksjonsmellomprodukt, klormetyl, som igjen er avledet fra olje og omdannes gjennom en kjemisk reaksjon utført ved svært høye temperaturer og er derfor spesielt energikrevende.

Elkem jobber også, som andre konkurrenter, med forskningsprosjekter som har fått et strategisk aspekt i denne forbindelse: «Utfordringen vil også være å jobbe med å forbedre resirkuleringsprosesser, spesielt i sin elastomere form, som i dag fortsatt er vanskeligere å resirkulere og som vil kreve en depolymeriseringsprosess. », bekrefter Frédéric Jacquin. Elkem deltar for tiden i et prosjekt som tar sikte på å redusere det gjennomsnittlige karbonavtrykket til sine silikoner med minst 65 % gjennom en resirkuleringsprosess, også kjemisk.

Et gjenvinningstema av stor interesse

Da de ble kontaktet om denne saken, svarte ikke ADEME Auvergne Rhône-Alpes på våre forespørsler, men INSA Lyon, gjennom CNRS-forskeren François Ganachaud, påpekte at spørsmålet om resirkulering av silikon « det er noe veldig mye i sikte for øyeblikket, gitt produksjonsvolumene som øker betydelig. Alle jobber med saken, fra produsenter til forskere.»

Han siterer spesielt verk basert på både termokjemiske prosesser, «Men de krever oppvarming av materialet til nesten 300 grader og bruk av mellomprodukter som kaliumklorid (et mineral basert på kaliumklorid), eller en metode som vil bestå av å brenne silikoner for å trekke ut keramikk. Noen nevner arbeid rettet mot en enzymbasert prosess, men hvis virkemåte gjenstår å bevise. «, Han legger til.

Men hvis slutten av levetiden til dette materialet studeres, og spesielt dets utvinning for å utvinne og resirkulere dets råmaterialer, står også produksjonsmetoden på spill, selv om det fortsatt er på dette mer komplekse stadiet å ta opp: « Det er arbeid rettet mot å erstatte den mellomliggende kjemiske reaksjonen ved å prøve å finne mer naturlige alternativer, men som gjenstår å demonstrere for øyeblikket fordi det fortsatt er vanskelig å erstatte for øyeblikket », legger CNRS-forskeren til.