Home » Er identitetskort utløpt mindre enn 5 år gyldige i utlandet?

Er identitetskort utløpt mindre enn 5 år gyldige i utlandet?

by Siv Jensen

PMens du organiserer utenlandsreisen, innser du at gyldighetsdatoen for identitetsdokumentet ditt har utløpt. Dette forblir gyldig innen 5 år etter utløpet, men for å reise med det utenfor Frankrike er ikke reglene alltid klare.

Gamle kort med en gyldighet på 15 år

Siden 1. januar 2014 har identitetskortenes gyldighetsperiode økt, fra 10 til 15 år. For kort utstedt etter denne datoen er det ikke noe problem, utløpsdatoen etter 15 år vises tydelig på baksiden av kortet. Derfor kan reisende reise fritt innenfor Schengen-området. På den annen side er det litt mer komplisert for kort utstedt før 2014. De drar nytte av den samme forlengelsen av gyldigheten, men ingenting er angitt på kortet. På den annen side er identitetskortet til en mindreårig kun gyldig i 10 år. Når det gjelder det nye identitetskortet, er gyldighetsperioden 10 år.

Reiser til utlandet med utløpt kort

I utlandet godtar noen land ikke kort som ser ut til å være utløpt, sier den Utenriksdepartementet. Dette er Belgia, Litauen, Norge og Romania. Andre land, spesielt fra EU, som Tyskland, Østerrike eller Spania, har en tendens til å tolerere det, men har ikke offisielt formidlet sin posisjon.

You may also like