Home » Et skip er i drift utenfor kysten av Norge. Teamet som sperret opp Suez-kanalen ble bedt om hjelp | Utenriksnyheter

Et skip er i drift utenfor kysten av Norge. Teamet som sperret opp Suez-kanalen ble bedt om hjelp | Utenriksnyheter

by Russell Crowe

Se videoen
Aktivister blokkerte en kullbåt på vei til havnen i Gdańsk

Et nederlandsk frakteskip har drevet i Norskehavet siden tirsdag, da åtte av mannskapet ble evakuert med fly. Fire av dem måtte hoppe i vannet for å redde seg, sier Agence France Presse. «Eemslift Hendrik» fraktet flere mindre skip fra Bremerhaven i Tyskland til Kolvereid i Norge. Mandag meldte mannskapet at deler av lasten deres var flyttet på grunn av uværet. Feil motoren har også sviktet. Så begynte skipet å drive mot norskekysten.

Hendriks Eemslift-sted, vært 7. april kl. 21.00 Kilde: marinetraffic.com

– Situasjonen ser ut til å være mer stabil, men det er fortsatt fare for kantring, sier beredskapsdirektør Hans-Petter Mortensholm, AFP i Kystverket. «Vi ønsker å ha noen om bord til å organisere tauingen så snart værforholdene tillater det,» la han til.

De låste opp Suez-kanalen, nå skal de overta det drivende skipet

Det nederlandske selskapet Smit Salvage, som var involvert i den nylige opphevingen av Suez-kanalen i forrige uke, ble kalt inn for å hjelpe.

Torsdag vil det bli forsøkt å slepe den drivende båten «Eemslift Hendrik». På grunn av vanskelige værforhold ble det utsatt fra onsdag.

You may also like