Home » Redningen av et nederlandsk skip nær Norge kan ennå ikke starte

Redningen av et nederlandsk skip nær Norge kan ennå ikke starte

by Russell Crowe

Ifølge en talsmann for redningsselskapet Boskalis har kystvakthelikopteret ennå ikke fått grønt lys til å reise fra Ålesund til skipet. Det er omtrent tre kvarters flytur. Værforholdene er fortsatt svært dårlige.

Det spesialiserte Boskalis-personellet må overføres med helikopter til skipet og til to slepebåter som også ligger til kai der. Meningen er at de legger slepetau slik at båten kan dras inn i rolige farvann.

– Vi føler et tidspress for å starte raskt, men du må ta ansvar, sier talsmannen, som sier en bergingsaksjon kun er mulig på dagtid. Han tror skipet kan komme til land sent på kvelden. — Men vi vet ikke sikkert, for vi vet ikke hvordan vinden vil utvikle seg.

Den nederlandske Boskalis deltok i den vellykkede bergingsaksjonen i Suez-kanalen forrige uke. Nå er selskapet tilbake i nyhetene.

Fest slepetau

Hensikten er at skipets ansatte skal klargjøre nødslepingen, for eksempel ved å legge slepekablene. Forholdene de må gjøre det under er tøffe fordi været er dårlig. Forholdene har bedret seg noe sammenlignet med de siste dagene. For eksempel har bølgehøyden og vindens styrke gått litt ned. I tillegg driver ikke skipet lenger mot kysten, som i går, men flyter nå «parallelt med kysten».

Skipet til rederiet Amasus Shipping i Delfzijl havnet i vanskeligheter mandag på grunn av et lasteskifte. Det 12 personer store mannskapet ble satt av med helikopter og fraktet til Ålesund. Det så spektakulært ut:

Kapteinen skal ha blitt skadet, men alvorlighetsgraden er ukjent. Skipet var på vei fra tyske Bremerhaven til den norske havnen i Kolvereid. Fordi det er tungt drivstoff og diesel om bord, kan en lekkasje forårsake miljøproblemer.

You may also like