Home » Etter USA tar NATO over i samtaler med Russland

Etter USA tar NATO over i samtaler med Russland

by Russell Crowe

Etter den russisk-amerikanske diplomatiske tête-à-tête i Genève, avholdes et møte mellom NATO og Russland onsdag 13. januar i Brussel. Russland legger mer press enn noen gang i dagens møte. Trussel om krig i Ukraina, sikkerhetsgarantier som kreves av Russland på sine grenser … Denne onsdagen starter den andre fasen av en intens diplomatisk uke. Dette møtet mellom NATO og Russland er også fristen for å avgjøre om det var på tide å avslutte eller fortsette diskusjonene, sa den russiske forhandleren i hovedsak.

Spørsmålene om mulige åpninger mot deeskalering av spenninger er mange, for eksempel rakettkontroll eller nedgangen i militær spenning i Ukraina. Men denne onsdagen er det sentrale spørsmålet som Moskva må ta opp kravet om at NATO ikke skal utvides, ikke til Ukraina eller Georgia, eller til noe annet land på grensene, rapporterer vår korrespondent i Moskva, Anissa El Jabri.

Valgt for deg: Stemmetilgang: The Impatience of the Black Community in America

Et kompromiss som Russland ønsker «Armert betong». Moskva satte til og med en dato for dette engasjementet: Den neste NATOs generalforsamling i slutten av juni.

Russland er imidlertid fullt klar over at dette kravet er uakseptabelt for de allierte. Det er ingen tvil for dem, og heller ikke for potensielle kandidater, at Russland dikterer deres vilkår. Dermed er det en kløft mellom de to posisjonene, men et lite glimt av optimisme gjenstår. Moskva krevde også i desember et forbud mot enhver NATO-utplassering på sin østflanke, og Russland snakker ikke lenger om det i dag.

Finland og Sverige bekymret for russisk innflytelse

Hvis Ukraina står i sentrum av nyhetene, er det to land som også er bekymret for den russiske trusselen og som ikke ønsker at deres utenrikspolitikk skal dikteres. Finland, som deler en grense på mer enn 1000 kilometer med Russland, og Sverige, som har økt militærbudsjettet betydelig, melder vår korrespondent i Stockholm, Frédéric Faux.

De to er ikke medlemmer av NATO, i motsetning til Norge, men de samarbeider jevnlig med landene i Atlanterhavsalliansen og vil være villige til å ta steget dersom den russiske trusselen blir for insisterende.

I hver militærøvelse, i hvert våpenkjøp, hever Moskva stemmen, lover gjengjeldelse og gjentar sitt ønske om å forhindre enhver utvidelse av NATO. Sist gang var i desember, og Sveriges statsminister Magdalena Anderson svarte med å tilbakekalle «Sveriges rett til å velge sin egen sikkerhetspolitikk».

Russisk press som for øyeblikket virker kontraproduktivt, for hver gang det utøves, kommer tilhengerne av tilslutning til NATO litt sterkere ut.

med radiofrekvens

SeneNews er Senegals nyhetsnettsted som omhandler politiske, økonomiske, sportslige og sosiale nyheter. Du finner nyhetsstrømmen vår hver dag. Også, nyhetene i sanntid, følg tråden tilsportsnyheter i senegal og i verden, kjendisnyheter og mote- og skjønnhetstrender, alle videoer publisert på nettet som angår Afrika og Senegal, samt elevenes liv. Også tilstede på alle sosiale nettverk Facebook, twitter, Youtube, Tik Tok, Instagram, … SeneNews tilbyr et bredt spekter av artikler. Du kan også alle Premium Sene-artiklerNyheter som er gjort tilgjengelig for våre lesere. Våre mobilapplikasjoner er også tilgjengelige for gratis nedlasting på Apple butikk og om Google playHold kontakten med Senegal og Afrika takket være alle informasjonskanalene som tilbys av nyhetsmagasinet ditt på nett.

You may also like

Leave a Comment