Home » «Vi er favoritter, men vi må komme til den siste kampen i hver kamp» – Hockey – Sportacentrs.com

«Vi er favoritter, men vi må komme til den siste kampen i hver kamp» – Hockey – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

Før reisen til Danmark, hvor verdensmesterskapet skal arrangeres, spilte det latviske U-20-laget to testkamper mot lokale lag. «Zemgale / LLU» ble beseiret mandag med 5:4, men lederen «Mogo/LSPA» ble også beseiret onsdag med 5:4 i ekstraomganger. Bogdan Hodass deltok bare i den andre kampen, og skilte seg ut med en vellykket pasning, som ble scoret i den andre 27.

Den dagen den første testkampen ble spilt, kom Hodass og andre nordamerikanske spillere bare til Latvia. «Jeg ankom og trente umiddelbart. Først var det ikke lett, men nå er det mye bedre med tanke på akklimatisering. Om sommeren ble han valgt ut til Canadian Junior League Alien Draft og representerer nå Medicine Hat Tigers. For fem dager siden scoret Hodass lagets første mål i en høytidelig kamp hvor kosedyr kastes på isen og doneres til veldedighet.

Hodass, som er enhetens mest effektive forsvarer med 16 akkumulerte poeng på 22 kamper, er den andre latvieren i historien til «tigrene». For fem år siden tok Christian Rubin sine første skritt i kanadisk hockey, og debuterte i National Hockey League. «Da jeg var på det store laget for første gang, trente vi sammen. Han visste at Tigrene rekrutterte meg, så han fortalte meg det viktigste for å holde meg oppdatert. Han sa at gangen og garderoben var noen av de beste i ligaen. Det er kinoer og spisesteder med kolleger.»

Mens Hodasams individuelle inngang til sesongen har vært produktiv – han er den nest mest suksessrike rookien i ligaen – er «Tigers» på sisteplass. Da Hodass gikk til det latviske U-20-laget, led han 14 tap på rad.

«Vi har et ganske ungt lag, det er ingen erfarne spillere som kan ta ledelsen og avgjøre kampene. Jeg tror vi ikke er så dårlige, men det er alltid mangel. Treneren leter etter en måte å komme over tapet. Først var det ikke så vanskelig. Fire-fem tap – «Det er fortsatt ikke galskap. Etter ti tap kunne vi føle at vi var psykologisk avgjort, det var ingen motivasjon. Det er ingen ledere som kan løfte laget. Men treneren prøver alltid å motivere og hjelpe, » sa Hodass. Da han ble valgt av «Tigres», var det en overraskelse for hockeyspilleren selv, siden han ikke hadde noen anelse om interessen til laget. Det har vært samtaler med andre enheter.

Hodass innså ønsket om å reise til Nord-Amerika i en alder av 16 år, men valgte først Finland som mellomlanding. Sommeren 2020, under omsorg av Oleg Sorokin, gikk forsvareren inn i Vaasas juniorlag «Sport», hvor han klarte å passere prøvetiden og få en plass i laget.

«Vi snakket med agenten om fremtidige planer: hva vil jeg like videre? Målet mitt var Canada. Agenten sa at jeg trengte å spille et godt mesterskap under 18 år for å bevise at jeg er verdt. Jeg ble skadet, så jeg spilte bare to kamper …at jeg var i Finland, hvor speiderne også følger meg».

Ved ankomst til Canada har speidernes oppmerksomhet blitt mer konkret og håndgripelig: National Hockey League-lagene har kommunisert og gått gjennom standard rekognoserings- og avhørsprosedyrer.

Hodass erkjente at en sesong i Finland har hjulpet ham å tilpasse seg veldig raskt til nivået i Western Hockey League (WHL). «Etter min mening er nivået i Finland ganske likt. Ja, det er hockey litt mer teknisk og litt raskere i Canada, men jeg var klar for det og jeg er ikke bekymret.»

I Danmark bor han på samme hotellrom som en annen Jelgava-vakt, Daniel Gorshanov. De to har spilt sammen siden de var barn, men skal nå representere U-20-landslaget. «Jeg tror vi er favorittene i turneringen, men vi må komme sist i hver kamp. Vi må vinne! Vi ønsker å være i eliten, men vi forstår at hver kamp vil være vanskelig,» sa Hodass. . Klarer han å vinne en billett, vil han også kunne spille i elitedivisjonen neste år. «Ubevisst er det som ekstra motivasjon. De ønsker å spille mot de beste i verden, mot draften.»

Spilleplan

Dato Time Motpart direktesending
12.12. 17:30 Norge LSM.lv
13.12. 21:00 Danmark LSM.lv
15.12. 14:00 Hviterussland LTV7
16.12. 14:00 Ungarn LSM.lv
18.12. 21:00 Kasakhstan LTV7

You may also like

Leave a Comment