Home » Færøyene er rasende over delfinjakten

Færøyene er rasende over delfinjakten

by Russell Crowe

Regjeringen på Færøyene, et selvstyrt territorium i Danmark, møtte tirsdag raseri over drapet på mer enn 1400 hvite delfiner om dagen. Det sies å være den største jakten i den nordlige skjærgården.

– Det er ingen tvil om at hvalfangst og delfinjakt på Færøyene er et spektakulært syn for folk som ikke har vært borti å jakte og slakte dyr, sa en talsmann for regjeringen.

Likevel, sa han, er jaktene godt organisert og fullt regulert.

På øyene i Nord-Atlanteren, hjem til rundt 50 000 mennesker. menneskene, vanligvis jaktet på gulvet etter lange finner (hvaler) i stedet for delfiner, ble undervist av en talsperson for regjeringen.

– Ofte havner noen av dem i en «kjøttkvern», men generelt sett blir det ikke jaktet så store mengder, forklarer lokaljournalist Hallur av Rana.

Jegerne omgir først hvalene med en bred halvsirkel av fiskebåter og tar dem deretter med til en bukt i stimen hvor de blir slaktet.

«Det virker ganske ekstremt, denne gangen tok det tid å massakrere dem alle, selv om det vanligvis skjer ganske raskt,» sa journalisten.

Bilder av hvite delfiner slaktet med blod som dekker stranden har utløst raseri på sosiale medier.

Selv om rundt 53 prosent. Øyboerne er motstandere av denne jaktmetoden, det er ingen planer om å forlate denne praksisen. Ledelsen mener dette er en bærekraftig måte å jakte på.

Ifølge lokale anslag er det rundt 100 000 ha i farvannet rundt Færøyene. langt sumpgulv. Rundt 600 av dem ble massakrert i fjor.

Torsdag kunngjorde imidlertid Færøyene at de vil revurdere slik jaktpraksis.

– Regjeringen har bestemt seg for å sette i gang en vurdering av reguleringen av jakten på hvite delfiner i Atlanterhavet, sier statsminister i skjærgården, Bardur, til Steig Nielsen.

«Selv om disse jaktene anses som bærekraftige, vil vi se nærmere på delfinjakten og dens rolle i det færøyske samfunnet,» sa han.

«Langfangst landjakt på Færøyene har lenge vært internasjonalt anerkjent og antallet av disse hvalene i det nordøstlige Atlanterhavet er høyt,» sa regjeringen i en uttalelse.

Situasjonen 12. september var imidlertid «eksepsjonell» med tanke på antall og varighet på dyrene som ble jaktet på.

Veldedighetsorganisasjonen Sea Shepherd, som kjemper mot hvalfangst og delfinjakt, har kalt praksisen «barbarisk».

«Hvis denne pandemien har lært oss noe, er det først og fremst at vi må leve i harmoni med naturen, ikke ødelegge den,» sa Alex Cornelissen, direktør for NGO.

Utarbeidet av thelocal.dk.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Færøyene er rasende over delfinjakten

sfgdfg

You may also like