Home » Fansen er skuffet, KNVB sinte: avgjørende oransjeduell på et tomt stadion

Fansen er skuffet, KNVB sinte: avgjørende oransjeduell på et tomt stadion

by Russell Crowe

«Med stor forferdelse» har KNVB tatt de foreslåtte tiltakene til etterretning. «Det er mer enn frustrerende å se at kabinettet tilsynelatende ikke ser på smittekildene, fordi de ikke fant sted på stadionene, noe som er bevist flere ganger», skriver KNVB i en felles uttalelse med Eredivisie CV og Keuken Kampioen-divisjonen.

«Dette ser ut som politisk fattigdom, innbyggerne i Haag vet ikke lenger hva de skal gjøre», fortsetter fotballforbundet. Ifølge alle tre partiene er fotballfans «no en gang ofre for en mislykket regjeringspolitikk».

Pressekonferanse følges direkte på RTL Nieuws

Alle tiltak vil først bli offisielt annonsert under pressekonferansen i kveld klokken 19. Du kan selvfølgelig følge pressekonferansen via RTL Nieuws, på TV, på appen eller på rtlnieuws.nl.

appelsinfeber

Megafan Henk, som har fulgt det nederlandske landslaget i årevis med den berømte Oranjebus, kan ikke tro det. «Du gjør alt for å se Orange på stadion,» sier han. «En oransje stadion, spillere som spiller for Nederland, heier på landet sitt … Det er følelsen som kommer.» I fjor sommer tok han bussen til Budapest for å se det hele:

Avgjørende kamp

I dag er Henk i Montenegro, hvor det nederlandske laget skal spille kvalifiseringskamp på lørdag. Med publikum. For øyeblikket er den oransje troppen på topp i gruppen med 19 poeng, Norge følger med 17 poeng. Det er kun nr. 1 i gruppa som er plassert umiddelbart, så det blir spennende.

Det er liten sjanse for at Nederland kvalifiserer seg til VM på lørdag, dersom Norge taper eller uavgjort og Orange vinner. Men sjansen er stor for at Nederland kjemper en direkte duell med Norge tirsdag for å se hvem som kvalifiserer seg. En spennende kamp, ​​der Nederland kan tvinge fram en billett til VM for første gang siden 2014. Og det på et tomt stadion.

Jeg bare hater at du ikke kan komme inn på stadion med 87 prosent vaksinert, sier Henk. Han forstår at omsorgsbyrden må lette, men å stenge fotballstadioner er ikke riktig måte. «Vi hører at kino er tillatt igjen og museer er tillatt, kan du ikke forklare lenger? Hvem forstår fortsatt? Det er også en utendørssport.»

«Hvis du hele tiden beholder den QR-koden, kan stadion bare åpne seg», fortsetter Henk. Opptaksprøven ville også vært et alternativ, sier han. «Det kan lett fikses. Nå er det idretten og storhusholdningen som tar de største slagene igjen.»

«Fotball er en ettertanke»

Theo Pouw fra Supportersclub Oranje har større forståelse for stadionstenginger. «Vi er veldig enkle i det: fotball er et spill og som ikke prioriteres over helse. Hvis det er bra for landet og folkehelsen, vil vi godta det,» sier han.

Theo har gått på Oranje i 40 år og arrangerer Oranjecaféer med hundrevis av mennesker. Du vil savne vennene dine mer under spill. «Du møter alltid de samme menneskene, og du har et band: det nederlandske landslaget. Men det vil komme seg av seg selv.»

Han ønsker ikke å gå for langt inn på spørsmålet om det er fornuftig å stenge stadionene, det foretrekker han å overlate til «forskerne». — Forrige måned var vi fortsatt i Kuip, noe som selvfølgelig var fantastisk, men tro ikke at store grupper blir syke av en kamp.

«Det er synd at det ikke kan fortsette, men det er verst for folk som blir syke, ansvarlige og arbeidsgivere. Fotball er bare en ettertanke.»

You may also like