Home » Politiet skyter død mann med knivangrepspatrulje

Politiet skyter død mann med knivangrepspatrulje

by Russell Crowe

Norsk politi meldte at de skjøt og drepte en mann bevæpnet med kniv tirsdag morgen i Oslo som hadde forsøkt å knivstikke flere personer og deretter angrep en politipatrulje som hadde kommet for å pågripe ham.

Norsk politi meldte at de skjøt og drepte en mann bevæpnet med kniv tirsdag morgen i Oslo som hadde forsøkt å knivstikke flere personer og deretter angrep en politipatrulje som hadde kommet for å pågripe ham. En politimann ble skadet under pågripelsesforsøket, som fant sted på en gate i Bislett-distriktet i den norske hovedstaden, bekrefter også politiet, som ikke tror på et angrep.

– Vi utelukker ingen motivasjon, men det er foreløpig ingen informasjon som tyder på et terrorangrep, sa inspektør Egil Jørgen Brekke på en pressekonferanse. Politiet ønsker ikke å gi detaljer om identiteten til mannen som ble skutt. Ifølge den norske avisen Verdens Gang er han en russer i trettiårene som i desember 2020 ble dømt til psykiatrisk behandling etter et knivangrep ett år tidligere, allerede i Oslo.

Vitnevideoer på sosiale medier lagt ut av norske medier viser den mistenkte bar overkropp og bevæpnet med en stor kniv, truffet minst to ganger av en politibil. Etter å ha blitt kastet mot en vegg, skynder mannen seg mot kjøretøyet, klarer å åpne døren og løpe inn. «Politiet forsøkte å kjøre over ham mens han prøvde å knivstikke noen. Han angrep deretter politiet aktivt med kniv (…) og det ble avfyrt skudd,» ifølge operasjonsleder Tore Solberg under en improvisert pressekonferanse , sendt av NRK offentlig fjernsyn. Han ble brakt til sykehus og døde av skadene.

Enhver reproduksjon forbudt

You may also like