Home » FC Rijnmond: «Å spille uten publikum er som å spille i en kiste»

FC Rijnmond: «Å spille uten publikum er som å spille i en kiste»

by Russell Crowe

Vincent Bijlo var absolutt ikke imponert over det nederlandske landslaget, som ga bort 2-0-ledelse (og dermed VM-billett) mot Montenegro lørdag. På tre minutter hadde Oranges overtak forsvunnet som snø i solen. «En dårlig kollektiv konsentrasjon. Spesiell. De gjør alt de kan for å gjøre det spennende, sier Bijlo.

Få spillere oppnådde en tilstrekkelig poengsum i Orange. Feyenoord-keeper Justin Bijlow likte heller ikke spillet og så ikke bra ut, spesielt med det andre målet. «Jeg trodde ikke det var en målvaktsfeil, han skled litt på det andre målet. Van Gaal handler ikke om å gjøre ham ofre. Men i kampen mot Norge må han forbedre seg, mener Sinclair Bischop.

Aldri tap

Uansett skal det være oransje i sin helhet. Taper de for Norge tirsdag, er det slutt. Harry van der Laan: «Men jeg tror det blir bra. Spiller Nederland konsentrert, vil de aldri tape for dette Norge. Jeg kan egentlig ikke forestille meg det.»

Uansett kan to Feyenoord-spillere gjøre livet ganske surt for Orange. Marcus Pedersen og Fredrik Aursnes står på De Kuips liste for å få minutter mot det nederlandske laget. Bijlo er full av lovord om førstnevnte. «Han er virkelig en Feyenoord-spiller for meg, uforgjengelig. Jeg tror han er en spiller med potensial.

Van der Laan: «For å være ærlig er jeg ikke imponert over forberedelsene dine. Han har et godt senter og potensiale, men han spiller alltid alt under forberedelse. – Herrene sammen er mye mer begeistret for Aursnes. Den ideelle tolvtemann for hvert lag, sier Bischop.

Siste proffkamp

I teorien kan Holland-Norge bli den siste profesjonelle fotballkampen i Holland for øyeblikket. Æres- og førstedivisjonsklubbene hentyder til å flytte kampene, fordi publikum ikke er velkommen på stadionene de neste tre ukene.

Biskop: «Det har fordeler og ulemper. Du vet selvfølgelig ikke om dette faktisk vil ta tre uker. Det er også vanskelig hvis du spiller i Europa uansett og ikke har noen rytme. På den annen side koster hver hjemmekamp uten publikum Feyenoord ni tonn.»

For Bijlo er det bare én løsning: flytt fyrstikkene. «Kuipen med publikum er vakker. Når du spiller uten publikum, høres det ut som om du spiller fotball i en kiste. Jeg liker ikke det».

Uansett hva som kommer ut av det, vet Bijlo én ting med sikkerhet. Feyenoord blir mester. «Jeg sier ja! Selv om jeg noen ganger ikke tror det. Vel, det vil skje. Hvis du vinner så mange ganger i det 92. minutt, er det et tegn.»

Excelsior spiss med kvalitet

Excelsior spilte en vanvittig kamp mot Almere City søndag. Han ledet 3-1, tapte 3-4, men fikk likevel et løp. Og Thijs Dallinga, Kralingers gullskjold denne sesongen, hadde sin syttende kamp for sesongen. Van der Laan er imponert. «Han ender alltid opp som teknisk begavet og har et godt øye for andre spillere. Han har virkelige kvaliteter, sa Van der Laan.

Sjekk ut FC Rijnmond her.

«>

You may also like