Home » Ved OL i Tokyo vil flyktningteamet bestå av 29 personer.

Ved OL i Tokyo vil flyktningteamet bestå av 29 personer.

by Russell Crowe

IOC annonserte at utøvere fra de olympiske komiteene i 13 land vil konkurrere i 12 idretter fra 23. juli til 8. august. De vil gjøre det under OL-flagget og vil marsjere på andreplass til Hellas i åpningsseremonien.

«De vil sende et sterkt budskap om solidaritet og håp til verden denne sommeren, og gjøre de mer enn 80 millioner fordrevne menneskene over hele verden sensibiliserte,» sa IOC i en uttalelse.

Utøverne ble valgt ut på grunnlag av deres idrettsprestasjoner og deres flyktningstatus, noe som bekreftes av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), melder IOC.

Tidligere verdensrekordholder i maraton, Tegla Lorupe fra Kenya, skal i likhet med Rio de Janeiro lede laget. Laget vil også ha 20 trenere og funksjonærer.

Seks av de ti medlemmene av flyktningteamet vil bli med på laget igjen i 2016. Det er svømmerne Jusra Mardini (Syria), judoisten Popol Misenga (Den demokratiske republikken Kongo) og de sørsudanesiske løperne: Angelina Nadai Lohalita , James Niang Chiangchi , Paulo Amotun Lokoro og Roza Natike Likonien.

Ti av utøverne er flyktninger fra Syria og andre er flyktninger fra land som Sør-Sudan, Eritrea, Iran, Irak og Afghanistan.

IOC sa at laget skulle møtes i Doha 12. juli og fly til Japan to dager senere. I Japan vil idrettsutøvere bli tatt opp til Vanded University slik at de kan trene mer før de flytter til den olympiske landsbyen.

IOC sa at de vil fortsette å finansiere idrettsutøvere etter lekene.

Andre leser nå

You may also like