Home » Finale QMJHL | Remparts vinner Gilles-Courteau-trofeet

Finale QMJHL | Remparts vinner Gilles-Courteau-trofeet

by Edvard Munch

(Halifax) Pier-Olivier Roy brøt uavgjort sent i tredje periode og Quebec Remparts slo Halifax Mooseheads 5-4 på søndag for å vinne Gilles-Courteau Trophy.

Da ekstra tid virket nødvendig, aksepterte Roy en pasning fra Kassim Gaudet på en to-for-null-stigning og ga troppene ledelsen med bare 58,5 sekunder igjen.

Dette målet av Roy tillot Remparts å beseire Mooseheads på seks kamper og bli kronet til QMJHL-mestere for første gang siden 1976.

«Jeg kan ikke beskrive hvordan jeg føler det. Jeg så en spiller prøve en tverrpasning og jeg tok sjansen. Kassim ga meg pasningen og jeg bare omdirigerte pucken inn i nettet,» forklarte Roy under sitt TV-intervju på isen.

Gaudet, Zachary Bolduc, James Malatesta og Evan Nause trakk også trådene for Remparts, som skal representere QMJHL på Memorial Cup-turneringen i Kamloops, British Columbia.

– Det er en liga hvor det er vanskelig å vinne. Jeg har vært så heldig å trene mange gode spillere og mange gode lag i karrieren min, men denne gruppen vi hadde i dag, som hadde en ganske flott sesong, viste ekstraordinær spenst. Et mesterskap er ikke gitt, det må vinnes og du måtte lete etter det underveis, sa Remparts hovedtrener Patrick Roy.

William Rousseau tillot fire mål på 25 skudd for vinnerne.

Malatesta ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller, og vant Guy Lafleur-trofeet. Han scoret 14 mål og 20 poeng på 18 sluttspillkamper.

Jack Martin, Alexandre Doucet, Josh Lawrence og Zachary L’Heureux svarte for Mooseheads, som jaktet sin første QMJHL-tittel siden 2013.

Mathis Rousseau blokkerte 31 pucker i en tapende sak.

Begge lag hadde noen få scoringssjanser i første periode, men Mooseheads åpnet til slutt scoringen i det tredje minuttet av andre periode.

Under en kamp over bakbrettene i Remparts territorium, tok Markus Vidicek pucken. Han ventet på at forsvarsspiller Jérémy Langlois skulle begå seg og la en pasning til Martin, som traff målet i resepsjonen.

Litt over tre minutter senere mistet Remparts-spissen Justin Robidas pucken til motsatt blålinje og Mooseheads gjenopptok raskt angrepet. Jordan Dumais sluttet seg til Doucet, som skilte veier med Nause før han opprørte William Rousseau på kortsiden.

Kvalme så litt bedre ut noen minutter senere, noe som tillot Quebec-laget å tette gapet. Skuddet hans fra vingen gled gjennom trafikken før han overrasket Mathis Rousseau.

Dumais gjorde det igjen før slutten av perioden. Columbus Blue Jackets-prospektet aksepterte Doucets levering og leverte en utmerket pasning til Lawrence, som fant nettmaskene på sin andre sjanse.

Remparts utnyttet imidlertid en numerisk fordel for å returnere til garderoben et mål sent. I hjørnet av banen satte Bolduc pucken inn i sporet og Malatesta plasserte den i det øverste hjørnet med en voldsom håndleddsavslutning.

Bolduc utmerket seg også i tredje periode, da han kom seg forbi Jake Furlong, før han skled pucken mellom Mathis Rousseaus puter på 5:18.

L’Heureux trodde han hadde scoret kampvinneren da han rundet nettet for å gi Mooseheads ledelsen med 3:13 igjen, men Gaudet utlignet kampen 65 sekunder senere.

Pier-Olivier Roy spilte deretter heltene.

«Mooseheads spilte en veldig god kamp, ​​og vi må respektere dem. Men det er det, Remparts. Vi scoret mål til rett tid, og nå skal vi løfte trofeet, sa spissen Nathan Gaucher på isen.