Home » Flukten, stjernekvartetten til den unge norske scenen

Flukten, stjernekvartetten til den unge norske scenen

by Russell Crowe

Odin har gitt ut den norske Flukten-kvartettens debutalbum “Velkommen håp”. Hanna Paulsberg og hennes kamerater har en lys fremtid foran seg.

Innhold i dag

Hva skjer når du låser fire av de mest kreative musikerne på den norske jazzscenen?

«Velkommen Hope»

I mars 2020, da pandemien tvang Norge og verden til å overgi seg, ble musikerne fra Flukten Han gjorde det samme og dukket opp med musikk som vil bli en plate: «Velkommen håp«. Flukten er satt sammen av musikere fra noen av Norges mest populære jazzgrupper: Hanna Paulsberg Concept, Atomic, Moskus, GURLS, Wako, Espen Berg Trio, Hullyboo, Skadedyr og Trondheim Jazzorkester.

Ⓘ Reklame

Radio France vil aldri be deg om å oppgi bankopplysningene dine.

For å se dette YouTube-innholdet må du godta informasjonskapsler Reklame.

Disse informasjonskapslene lar våre partnere tilby deg personlig tilpasset annonsering og innhold basert på nettlesingen din, profilen din og dine interesseområder.

Sett informasjonskapsler

Påvirket av John Scofield, Joe Lovano, Per «Texas» Johansson, Salif Keita og Paul Motian, driver de inn i hip-hop, soul og folkemusikk fra hele verden. Her blir alle spontane fantasier akseptert og utforsket. Flukten går fra knallhard lyd som beveger deg til jevn, raffinert jazz som oppmuntrer til introspeksjon.

I februar 2021 gikk de fire musikerne inn i platestudioet med samme holdning som da de spilte sammen for første gang. På Fluktens første album hører vi vokabularet og mange fasetter av saksofonistens sound. Hanna paulsberg gjennomføre uforpliktende. Gitaristen Marius klovning Det er et sted mellom soul, vestlig og norsk folkemusikk. Batteri Hans Hulbækmo noen ganger er han nesten nærmere en pianist i sitt melodiske repertoar. Bassist Bárður Reinert Poulsen Han regisserer alt med sin kraftfulle swing, men han vet også hvordan han skal avsløre seg i emosjonelle soloer.

Sammen er Flukten en morsom eksplosjon. Sporene på dette debutalbumet spenner fra morsomme melodier til dissonante harmonier. Noen ganger er det en komposisjon basert på et talememo fra noen som nynner inn i en telefon. Andre ganger hører vi øyeblikk av spontan improvisasjon i den livlige studioatmosfæren. Musikken danser, angriper og kjærtegner. Det er lyden som tilsvarer å gå fra en varm badstue til isvann. Musikk som styrker kjødet.
(utdrag fra pressemelding)

Hanna Paulsberg (saksofon)
Marius Klovning (gitar)
Bárður Reinert Poulsen (bass)
Hans Hulbækmo (trommer)

You may also like