Home » Hvordan gjenkjenne selvmordstanker hos andre mennesker? / Tekst

Hvordan gjenkjenne selvmordstanker hos andre mennesker? / Tekst

by Russell Crowe

Endringer i menneskelig atferd kan også observeres, for eksempel å gi ting tilbake til andre, spesielt å unngå det som var viktig i fortiden.

«Det er tider når en person kommer og sier at han ønsker å begå selvmord, men oftere er de uttrykk enn den andre som hører ham, pause eller det får deg til å snu ryggen til, sa psykologen.

Det er flere mulige årsaker til at en person kan ha slike tanker. En av årsakene til selvmordstanker er krisesituasjoner, når en person opplever et alvorlig sjokk i livet, som får livet hans til å snurre i luften hver dag.

Når man står overfor mistanken om at en person er suicidal, unngår folk generelt å spørre direkte om de vurderer selvmord fordi de er redde for å høre et bekreftende svar.

Det er ingen kunnskap i samfunnet vårt om hva vi skal si i denne saken.

Ordet «selvmord» har vært et tabu i samfunnet vårt i mange år. Vi kan ikke snakke om det, men å snakke om det forårsaker ikke selvmord, det er ikke snakk om det. Det viktigste ville være å snakke og handle, «understreket Irēna Cepurīte, direktør for mental helseforeningen» Ogle «.

Hatten påpekte at de som hjelper må være tålmodige og villige til å være nære og lytte: «Det er viktig for det første å la den andre få uttrykke alt som er i hjertet, og så kan du begynne å prøve å gripe inn – å tilby profesjonell hjelp.»

Anželika Jaunzema, representant for foreningen «Kull», mener samtale er det som reduserer indre ensomhet og spenning ved å lyse opp det mørke rommet der personen befinner seg i øyeblikket.

«Er det normalt?»

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like