Home » Fly levert til Kiev av Polen og Slovakia vil bli «ødelagt», sier talsmann for Kreml.

Fly levert til Kiev av Polen og Slovakia vil bli «ødelagt», sier talsmann for Kreml.

by Siv Jensen

Forsidebilde: Arkivbilde, tatt 12. oktober 2022, viser to MiG-29 jagerfly som deltar i en NATO-luftvernøvelse nær Lask-flybasen i det sentrale Polen. RADOSLAW JOZWIAK / AFP

  • Slovakia skal levere tretten MiG-29 til Ukraina. Slovakia blir dermed det andre landet i Den nordatlantiske traktatorganisasjonen, etter Polen, som tar en slik beslutning.
  • USA har nok en gang utelukket levering av jagerfly til ukrainske styrkeretter avgjørelsen fra den polske regjeringen. «Det endrer ikke vår analyse. Det er ikke på bordet»sa John Kirby, talsmann for Det hvite hus nasjonale sikkerhetsråd.
  • Russland deler ut priser til Su-27-piloter etter dronehendelse i Svartehavet. Den amerikanske MQ-9 Reaper-dronen som styrtet tirsdag etter å ha blitt truffet av et russisk fly har blitt lokalisert utenfor Sevastopol, Krim, rapporterte det lokale nyhetsnettstedet torsdag. Å publisere.
  • En person ble drept og flere ble skadet i Donetsk oblast. I Horlivka-sektoren var det to bølger av beskytning fra Kostiantynivka, kunngjorde Pavlo Kyrylenko, sjef for den regionale militæradministrasjonen, fredag. Telegram.
  • Situasjonen på frontlinjen i Zaporizhzhia-regionen er fortsatt under kontrollforklarte Anatoly Kurtiev. » I går [jeudi], 122 slike angrep ble registrert over hele kontaktlinjen.»sa den fungerende ordføreren i Zaporizhia fredag ​​i Telegram.
  • FNs kontor i Genève sa fredag ​​at samtaler pågår. om fornyelse av en avtale som tillater sikker eksport av korn fra ukrainske Svartehavshavner.
  • Xi Jinping besøker Russland neste uke chat med vladimir putin «Utdyping av det omfattende partnerskapet og strategiske samarbeidet mellom Russland og Kina» spesielt «på den internasjonale scenen».

Finn vår direktesending fra i går ved å klikke på denne lenken.

Les alle våre artikler, analyser og rapporter om krigen i Ukraina

Dekryptert. For første gang donerer et NATO-land, Polen, kampfly til Ukraina

Tribune. «Det er mange eksempler på franske museer som har deltatt i utbredelsen av russiske imperialistiske narrativer gjennom kunst»

Intervju. Emmanuel Chiva, general våpendelegat: «Vi har gått inn i krigsøkonomien»

Dekryptert. Paris 2024: Bokse-VM illustrerer maktbalansen i returen til russiske og hviterussiske idrettsutøvere

Kronisk. Sylvie Kauffmann: «Dette er den andre fronten av den russiske krigen: destabilisering, desinformasjon og alt som kan brukes for å motvirke EUs innflytelse»

Faktisk. I USA inviteres Ukraina-krigen til kampen om den republikanske nominasjonen

Moskva brev. Barna til Irina Slavina, en russisk søster delt av krigen i Ukraina

Dekryptert. Fremkomsten av «narrativet», eller den strategiske bruken av historien

Reportasje. Estland resirkulerer en tidligere hemmelig ubåtbase, en rest fra sin sovjetiske fortid

Saklig. «Verden» svarer på de mest stilte spørsmålene dine

You may also like