Home » For femte gang er Magnus Carlsen verdensmester i sjakk

For femte gang er Magnus Carlsen verdensmester i sjakk

by Russell Crowe

VFredag ​​10. desember i Dubai vant Magnus Carlsen en fjerde kamp mot den russiske utfordreren Ian Nepomniachtchi. Ubeseiret etter de første elleve kampene av de fjorten planlagte, vant tretti-noen for femte gang verdensmestertittelen som de har hatt kontinuerlig siden 2013.

Verdens nummer én i poengklassifiseringen, kampens favoritt, satte en stopper for prøvelsen til Nepomniachtchi, som la opp til en ny pensjonisttilværelse som 49-åring.meg treffer og etter 03:20 går den på fredag.

LES OGSÅBerømt sjakkspiller tatt for juks

En karriere preget av rekorder

Etter fem remiser til start brøt nordmannen vrangen ved å vinne det lengste partiet i et verdensmesterskap i sjakk, etter 136 trekk og nesten 8 timers kamp. Deretter utnyttet han hensynsløst gavene utfordreren ga ham, som gjorde en feil tre ganger i de påfølgende rundene.

Den 31 år gamle nordmannen markerer sportens historie ytterligere og er bare en lang unna rekorden for verdensmesterskapsseire holdt av tyske Emanuel Lasker, som dateres tilbake til tidlig på 1900-tallet.meg århundre. Russerne Garry Kasparov og Anatoly Karpov har også seks verdensmesterskapsseire, men noen kom da to kretser eksisterte, noe Magnus Carlsen aldri fikk til.


You may also like