Home » Forbedret grensekontroll, karantenehotelldrift og innsjekking i Norge utvides lenge

Forbedret grensekontroll, karantenehotelldrift og innsjekking i Norge utvides lenge

by Russell Crowe

Regjeringen vil fortsette å skjerpe grensekontrollen frem til 2021. 10. november Regjeringen vil i samme periode også fortsette å karantene hoteller i Norge og et kundesenter for å registrere besøkende.

Regjeringen foreslår 1.154 millioner dollar til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Norske kroner for videreføring av hoteller i karantene frem til 2021, om nødvendig. 10. november

– Karantenehotellet har vist seg å være et uunnværlig verktøy for å begrense spredningen av importerte smitte så mye som mulig. Vårt forslag innebærer at vi må bevilge det nødvendige budsjettet for at disse hotellene skal fortsette driften, sier justis- og samfunnsminister Monica Mæland.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har ansvaret for forvaltningen av det statlige karantenehotellsystemet, herunder erstatningssystemet som kommunene bruker for å dekke kostnadene ved karantenehotelldriften.

Kommunene har et større ansvar for å sørge for tilstrekkelig kontroll og overvåking av hotellbrukere i karantene. Kommunene må også sørge for at disse hotellene til enhver tid kan ta imot nødvendig antall personer som bruker karantenehoteller, noe som øker.

Regjeringen har vedtatt å bevilge 136 millioner. For å dekke kostnadene til den norske kronehæren, som skal hjelpe politiet med å kontrollere grensene i 2021.

Det er trolig flere reisende denne sommeren på grunn av høyere vaksinasjonsrater og bruk av vaksinasjonskort. Siden det fortsatt vil kreves strenge grensekontroller, vil militæret måtte bistå politiet med å gjennomføre grensekontroller.

– Militær bistand til politiet er veldig viktig. Dette åpner for full grensekontroll, spesielt uten å redusere politikapasiteten på andre områder, sier Monica Mæland, justis- og samfunnssikkerhetsminister.

Regjeringen planlegger å bevilge 29,1 millioner. For registrering av norske kroner inn i landet. Revisjonen av innreisereglene og reglene for å kontrollere smittespredningen har gjort det nødvendig å justere registreringssystemet for de som kommer inn i landet. Etterspørselen etter et kundesenter for å hjelpe med å registrere besøkende til landet var høyere enn forventet. Dette har økt behovet for ressurser.

Regjeringen foreslår å bevilge 29,1 millioner. Norske kroner for 10. november vil fortsette ankomstregistreringsarbeidet.

Norsk pressemelding her.

Kilde – regjeringen.no

Likte du det? Bruk et sekund på å støtte Edita på Patreon!

Forbedret grensekontroll, karantenehotelldrift og innsjekking i Norge utvides lenge

sfgdfg

You may also like