Home » Foreldrene til studentene oversvømmet blomsterbutikkene: gladioler er fortsatt de mest populære, prisene varierer 3 ganger

Foreldrene til studentene oversvømmet blomsterbutikkene: gladioler er fortsatt de mest populære, prisene varierer 3 ganger

by Russell Crowe

Prisene på andre høstblomster, også favoritter, i Vilnius og Kaunas er også annerledes i år.

Så langt har de fleste forhåndsbestillingene

Šviesa Vinkšnelė, eieren av Happy Flowers-blomstersalongen i Vilnius, sier at hun mottar flere forhåndsbestillinger så langt, og ifølge kvinnen er det sannsynlig at livehandelen vil intensiveres før 1. september eller om morgenen. festen.

«Til nå har vi stort sett bestillinger på georginer og buketter, vi kjøper også gladioler, roser.

I år koster gladioler mellom 2 og 2,5 euro, roser, som alltid, mellom 1,5 og 4 euro, georginer rundt 2 euro, og dahliaer hører fortsatt til. Men maks 1-2 euro.

De kjøper også mye hortensia, hvis de er dyrere koster de mellom 12 og 15 euro, sier Š. Sutre.

Ifølge eieren av blomsterrommet er det fortsatt ingen enkelt trend: alle kjøper eller bestiller i henhold til deres behov.

«Det er noen som kjøper en ring med mer, vil jeg si 50 mot 50.

Hvis du har en ring, foretrekk en større, det er derfor du velger hortensia, solsikker. De koster rundt 3-4 euro, og de kommer også oftere ut som en større blomst, sier Š. Sutre.

Kjøpere venter i siste liten

På den tiden hevder Andrius Plesevičius, kommersiell direktør for blomstermarkedet Vilnius Verkiai, også at flere kunder venter på sommerdagens siste dag.

«Blomster er fortsatt en slik ting, de har en tendens til å utvikle seg. Han begynner å samle folk et sted i sør og allerede om natten. Om den første som trenger det før, de andre om natten med mer. Og det som er glemt kommer om morgenen 1. september”, sier A. Plesevičius.

Han forteller at gladiolus fortsatt er den mest populære blomsten for begynnelsen av skoleåret.

«Det koster 2 euro i år, samme pris som i fjor. Kjøper vanligvis 3 ringer. Det er også 5 eller 7 ringer. Men de er ganske store, nesten en meter høye og tunge, mer enn 7 vanskelige for dem og bh, ubehagelige, de er allerede 7 maksimum Det er.

Jada, det er mer å kjøpe, men kanskje barna er eldre her. Maksimalt 3 eller 5”, kommenterer markedsdirektøren.

Flere kjøper 1 ring

Egidija, som selger blomster på Vitebsk-markedet i Kaunas, bemerker også at gladiolus fortsatt er den mest populære blomsten 1. september.

«Det ble bare kjent med det da en gladiolus. Prisen i år er den samme som i fjor.

Men vi vet ikke ennå, folk vil kjøpe, de vil ikke kjøpe.

For meg koster en 1,2 euro. Solsikker – 2,5 euro. Nelliker er ikke en blomst av 1. september, freesiaer kanskje mer, det koster ca 1 euro. Små buketter kjøpes fortsatt, rundt 5-7 euro. Men de fleste kjøper gladioler, en etter en, sier Egidija.

Handleren legger til at kjøperne har vært på besøk siden mandag, men de fleste venter på dem i dag og om morgenen 1. september.

blomster

Interessert i innovasjon

Selgeren ved blomstersalongen Pasaulio gėlės, som ligger ved River Mall i Kaunas, sier at de fleste shoppere venter på dem på sommerdagens siste dag, selv om de var der lenge før.

– Noen foreldre har vært her før, kanskje skolene har fremmet ferien fordi det var noen som kjøpte for en uke siden og sa at det var 1. september, sa butikkmedarbeideren.

Ifølge henne er kjøperne mest interessert i alle høstblomstene.

Georginer, gladioler, solsikker. Høydepunktet i år blir nok de malte ujevnhetene, så kjøp de også. Og enda mer, klassikerne: roser, gladioli. Gladiolus er sannsynligvis den mest kjøpte.

De koster 1,49 euro i år, snart er det 0,69 euro, roser – 1,6-2,4 per enhet, avhengig av art.

Prisen på lendene varierer også fra 1,8 til 3,5 euro per stilk, men her avhenger det igjen av størrelse, type, kvalitetsklasse osv. «Solsikker er verdt 2,4 euro hver, dahliaer er verdt 1,2 euro», sier butikkmedarbeideren.

Ifølge henne er det få som kjøper en blomst om gangen, folk er mer interessert i buketter.

«Det ble bare kjent med det da mikser – flere ringer. La oss si at du tar ca 3 gladioler og legger noe annet til stilken på det samme brødet.

(…) I fjor, da det ikke var så mye usikkerhet, venter folk i år til siste minutt av den 1. september. Derfor er det ikke mange forhåndsbestillinger og folk vil kjøpe flere blomster når de vet at barna definitivt skal gå på skolen, sier selgeren.

You may also like