Home » Foreldres kostnader måles i tusenvis av euro hver sesong / artikkel

Foreldres kostnader måles i tusenvis av euro hver sesong / artikkel

by Russell Crowe

Hockey er dyr, og er også en lønnsom sport for sine ansatte, ettersom Latvias nye stjerner er etterspurt. Barn ønsker å være som lærere i verdensklasse og ambisiøse foreldre er klare til å oppfylle ønskene til sine unge hockeyspillere.

Morens beregninger viser at under pre-pandemien var kostnaden for barnets deltakelse i hockey 3000 euro per sesong. I aldersgruppene U-9 til U-15 i Latvia koster et barns deltakelse i hockeysesongen mellom € 2 000 og € 10 000.

Trening i Latvia koster mellom 15 og 300 euro per måned, avhengig av om timene er i en privat klubb eller med kommunal støtte, men det er ikke de eneste utgiftene.

Grunntreningsavgiften er det eneste elementet som betales til klubbens konto for, men resten av transaksjonene er kontanter.

forklarte moren LTV henvendte seg til, hvis sønn har trent på Pieriga i flere år.

Utstyret for en hockeyspiller i alderen 7 til 15 år koster fra 200 til 1000 euro, men for en målvakt rom la hockeyspillerens mor til. I hver klubb tilbyr trenerne tilleggstrening for 10-30 euro en eller tre ganger i uken. Foreldre må fortsatt betale for klær med klubblogo, som er 100-150 euro i snitt per sesong, og de må også kjøpe skjorter for 50-80 euro, som klubbene ikke stiller med.

Det er også ulike tilleggsutgifter, som tørketromler eller månedlig innskudd til fondet, selv om det ikke alltid er mulig å følge med på veien videre. Turneringer i Latvia, de baltiske statene og andre steder er svært dyre.

«Dette er den mest lukrative delen av trenerne, som også kun betales kontant,» understreket spillerens mor. «Det mest interessante med dette [turnīru] verken kommunen eller staten gir tilskudd til dette konseptet. Det er ren profitt for klubben og treneren.»

Dessuten har det forskjellige priser å gå på en turnering på forskjellige lag. Deltakeravgiften for en en-dags turnering i Latvia er 15-30 euro, i de baltiske landene 120-300 euro, men må du spille i Sverige, Finland eller Tyskland, når den også 600 euro. Hockeyspillerens mor forklarte det

Når det gjelder antall dager, koster turneringer i Latvia mye mer og det er færre trenere involvert.

Kostnadene er sammenlignbare med de i Sverige, der, i motsetning til de samme utgiftene i Latvia, også overnatting og måltider er inkludert.

Den eneste innbetalingen til bankkontoen er grunntrening, samt sjeldne leirer, som arrangeres i samarbeid med utenlandske arrangører, fortalte hockeyspillerens mor. Hvis du ikke betaler for ekstra trening og å gå på leir, tror klubben skytteren, i likhet med foreldrene, egentlig ikke er interessert i hockey.

Foreldre ønsker heller ikke å be om sjekker og stille spørsmål til klubben for ikke å sette barnas sjanser til å konkurrere om en plass i fare. Fedre og mødre som allerede har investert mye penger og ser interessen til barnet er ikke villige til å gi opp hockey, og fedre blir også presset av ideen om at de ikke har noe annet alternativ, delte moren som ble tiltalt av LTV .

Veien til enhver endring er vanskelig.

Å bytte klubb i Latvia er ikke en enkel prosess, selv for barn, fordi, akkurat som voksne, kreves overgangsavgifter og tillatelser.

Hockeyspillerens mor, som har røpet sin erfaring, mener muligheten til å flytte utenlands absolutt bør gripes. Selv om det for foreldre også betyr å dekke levekostnader, vil utgiftsbeløpet på sikt være mindre enn hjemme. Videre er det også vanskeligere for en talentfull spiller å gå fra barnehockey til ungdoms- og voksenidrett i Latvia.

Det er lavere kostnader for hockey i klubber som støttes av kommuner lenger unna Riga, men av praktiske årsaker er ikke dette et levedyktig alternativ for riganere. Moren til den nye hockeyspilleren tviler også på at kommunen virkelig betaler så mye for hvert barn, hvis en gang en lokal i en klubb støttet i regionene, må faren betale 40-60 euro i måneden, men i Riga – til og med nærme til 300 euro.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like