Home » Prisvinnende verge, komplisert forberedelse og kontrollerte friheter, vi forteller deg om Irans første historie

Prisvinnende verge, komplisert forberedelse og kontrollerte friheter, vi forteller deg om Irans første historie

by Russell Crowe

Hvilken annen idrett foruten håndball for kvinner, og dens lange innledende fase av verdensmesterskapet, kan gi oss en slik spenning? De fleste av oss vil være ærlige. Men, ettersom det alltid er et «men», har vi det fortsatt kjempegøy i sporten, som Gégé Holtz sa det, etter kampen mellom Iran og Norge søndag kveld. Vel, ikke på grunn av en usannsynlig seier for perserne mot de doble olympiske mesterne, nei. Det ble ingen kamp: 22-3 ved pause, 41-9 ved kampslutt. Det er streiken, Jack.

Hvis vi hadde krypene på de små armene våre, var det spesielt da vi så den iranske keeperen Fatemeh Khalili Behfar motta Kampens Spiller-trofeet på slutten av kampen. Allerede forfatter av 18 redninger i åpningskampen mot Romania, tapte 39-11, gjorde 25-åringen noen flotte redninger mot nordmennene etter å ha blitt skutt hele tiden.

Generelle følelser

Totalt 86 skudd på to kamper (29 % reddet). Derfor fortjente han en liten belønning for sine tjenester til nasjonen. Fatemeh Khalili Behfar brast i gråt da han mottok æren. Han gråt til og med blant nordmennene, som ba om å få ta et gruppebilde for å forevige øyeblikket.

Jeg er veldig glad på hennes vegne, sier Ali İhsan Tekin, treneren hennes i Tyrkia. Hun er en respektfull, rolig og engasjert kvinne. Hun jobber mye. Selv om han får 180 skudd i ett spill, vil det ikke være noe problem, for han er en person som elsker jobben sin og elsker å jobbe. «

En stor utmerkelse for et land som spiller sitt første verdensmesterskap. Det er også første gang at et iransk kvinnelag har deltatt i et verdensmesterskap, det være seg i majors, håp eller ungdom. Så, vi skal ikke lyve for deg, Iran har ikke blitt en nasjon som teller i verdenshåndballen på få år, men landet har utnyttet åpningen av konkurransen til 32 lag for å lete etter en liten plass, takk til en fjerdeplass oppnådd i Asia Games.

«Et historisk faktum»

Hvis noen, som Alexandra Lacrabère, i beIN Sports, ærlig talt er imot dette VM på 32 år – «Det er ikke en veldig god publisitet for håndball» – er andre, som den norske treneren, for, spesielt for det fremhevede Iran: «Jeg ser frem til denne kampen,» forklarte Thorir Hergeirsson til den norske siden. Aftenposten. For muslimske kvinner er det fantastisk. Dette er en historisk begivenhet. «

Historie, faktisk, for et utvalg som de fleste av spillerne utvikler seg i landet. Bare tre, inkludert den nå legendariske Fatemeh Khalili Behfar, spiller i utlandet, i Tyrkia, alle i samme klubb: Antalya Anatolian Sports Club. «De tilbød oss ​​en første iransk spiller, og jeg likte måten hun spilte på. Så jeg spurte om andre lagkamerater var interessert, og vi rekrutterte dem alle samtidig, sier Ali İhsan Tekin.

Ingen mediedekning i landet

Vi kan allerede forestille oss resten. Fatemeh Khalili Behfar rekruttert av Brest, vant Champions League, Iran fortsetter å vokse og vinner OL i 2024 i Paris mot de stumme franskmennene. Ok, kanskje vi går litt fort. «I Iran er håndball overgått av fotball, bryting, volleyball og basketball. Spesielt som kvinneidrett er den svært begrenset. Der, til verdensmesterskapet, hadde de ingen forberedelser, ingen treningsleir, ingen vennskapskamper, forklarer Reza Mohaddes, journalist for den uavhengige kanalen.
Iran International, basert i London, som dekker verdensmesterskapet i Spania.

I tillegg gjør nivået på mediedekningen det vanskelig å mobilisere folkemengder, fordi alt styres av statlige kanaler. «Stats-tv sender ikke spill og dekker ikke engang kvinners sportsbegivenheter,» fortsetter Mohaddes. I Iran har vi kun rett til sjeldne bilder av iranske spillere. [les joueuses adverses sont censurées car non couvertes]. Den eneste måten å se bilder fra dette verdensmesterskapet på er på sosiale medier, med proxy, for ellers er du blokkert. «

Overvåket av en sikkerhetsvakt

Den islamske republikken har også forbudt spillere å svare direkte til vår reporter. [qui ne peut pas rentrer dans son pays], fordi han jobber i en kjede, vurdert av regimet, av opposisjon. Håndballspillere er også overvåket og overvåket av en vekter fra Idrettsdepartementet, i samarbeid med General Intelligence.

«Det er gjort for å kontrollere dem, for å forby dem å snakke med visse utenlandske medier, for å forby dem fra å gå ut og feste,» fortsetter Mohaddes. Så snart en idrettsutøver eller idrettsutøver forlater Iran for en konkurranse, er han forpliktet til å legge igjen et svært høyt depositum for å tvinge ham til å returnere til landet og unngå tilfeller som judokaen Saeid Mollaei. [médaillé d’argent à Tokyo sous les couleurs mongoles]. I VM er håndballspillere i en slags boble. Spanske helsemyndigheter bør være takknemlige. Forsvarere av kvinners sak litt mindre.

You may also like