Home » Fra ære til tap, hva blir det av John Arne Riise, europamester hos de røde?

Fra ære til tap, hva blir det av John Arne Riise, europamester hos de røde?

by Russell Crowe

I fotballens verden går alt veldig fort. I går, på toppen av spillet, opplevde noen spillere en sann nedstigning til helvete. Dette er spesielt tilfelle for den tidligere norske venstrebacken John Arne Riise, europamester med Liverpool Reds i 2005. En ekte Scousers-legende, nordmannen opplevde en spesielt humpete pensjonisttilværelse. Men han klarte å gå oppover igjen. Dette er hva som skjedde med den gamle backen med den dominerte streiken.

Rekordholder for flest kåringer med Norges «Lovene», John Arne Riise er kollektivt husket for sitt vakre venstreben. Offensiv venstreback, han har lenge fått talentet sitt til å tale i Ligue 1 eller Premier League.

Ålesundingen ble tidlig oppdaget. Som mange skandinaver gjorde talentet hans raskt et navn i hjembyen. Men karrieren hans slo virkelig rot i France on the Rock. Det var også i fyrstedømmet han signerte sin første proffkontrakt med AS Monaco. En viktig etappe i karrieren preget av to franske mestertitler.

Men nordmannen spiller egentlig ikke hovedrollene og Liverpool lukter godt sommeren 2001. Riise flyr slik til Anfield. Setter raskt alle i lommen. John er også i stand til å spille som kantspiller, og er spesielt avgjørende i sin første engelske sesong med 10 mål. Resten er historie, og venstrefoten hans vil være en velsignelse for de røde i flere år med de berømte 2005-mesterne på spill. Men Fabios ankomst setter ham i en erstatterposisjon og han ender opp med å forlate klubben tre år senere. kroningen i C1. Vi finner ikke den ekte Riise lenger, men karrieren hennes har vært veldig travel. Samt innenfor det norske laget hvor han vil være en av grunnpilarene i mange år.

Rett etter å ha lagt på gikk Riise konkurs på grunn av dårlige bankinvesteringer. Ved konkurs vil nordmannen gå en ny vei. Prøv å trene på nytt i fotballens verden ved å ha på seg sportsdirektørantrekket. For dette nye profesjonelle eventyret meldte han seg på i januar 2019 med den maltesiske klubben Birkirkara FC som spiller i den lokale Premier League.

Men bare tre måneder etter ankomsten til Middelhavsøya forlot han sin stilling av «personlige årsaker». Noen måneder senere overrasket den tidligere ASM igjen og kastet seg over profesjonell poker og laget sitt eget lag. I 2018 deltok han i World Series of Poker i Las Vegas.

For noen måneder siden kom han tilbake til fotballens verden. Riise er i dag hovedtrener for Flint Tonsberg, bosatt i norsk tredjedivisjon. Nylig førte en smertefull hendelse til at navnet hans dukket opp igjen i nyhetene. Den tidligere forsvareren ble utsatt for en bilulykke, mens han var i selskap med sin 19 år gamle datter, Ariana. Heldigvis slapp de uskadd.

You may also like