Home » Funn i Norge av en fosfatforekomst tilstrekkelig for 100 år med batterier og solcellepaneler

Funn i Norge av en fosfatforekomst tilstrekkelig for 100 år med batterier og solcellepaneler

by Russell Crowe

En stor mineralforekomst ble nylig oppdaget i Norge. Det kan hjelpe planeten å opprettholde batteri- og solcellebehovet de neste hundre årene.

Enorme fosfatforekomster oppdaget i sørvest Norge den kan lage elektriske kjøretøy, solcellepaneler og gjødsel i hundre år.

ANNONSE

Det dyrebare mineralet ble oppdaget i 2018 av norge gruvedriftsom avslørte i mai at den hadde funnet 70 milliarder tonn av materialet.

Fosfat er rikt på fosfor, et nøkkelelement i mange grønne teknologier og gjødsel. Denne oppdagelsen kommer på et avgjørende tidspunkt da Europa står overfor forsyningsproblemer.

EU advarer om fosfatmangel

I 2012, Haag publiserte en rapport som advarer om den kommende fosfatmangelen. Der Russland kontrollerer den største forekomsten av denne kjemiske komponenten, men importen har blitt redusert siden invasjonen av Ukraina.

HAN Marokkoder PorselenIran og Syria De har også store forekomster av dette mineralet, men krigen har påvirket deres utnyttelse, noe som har resultert i en økte kostnader for gjødsel.

Tidligere i år, forskere advart mot en «fosfogeddon».

Vi må være»mye smartere i måten vi bruker kampen»sa læreren phil Haygarthav»lancaster universitettil britisk avis Vergen. «Hvis vi ikke gjør det, er vi på vei mot katastrofe.» Lærer Penny Johnsav»universitetet i Bristolvar enda mer direkte: «Det er ikke noe liv på jorden uten fosfor.»

Fosfatgjødsel har blitt avgjørende for å sikre verdens matproduksjon. Men utnyttelsen deres er også assosiert med algeoppblomstring som truer fiskebestander og produksjon metan som varmer opp planeten

Norge har nok fosfor til å produsere kraft i et århundre

Disse nye forekomstene som ble oppdaget i Skandinavia kan teoretisk tilfredsstille verdens etterspørsel etter batterier og solcellepaneler i hundre år, bekreftet selskapet norge gruvedrift.

Etter oppdagelsen av steinen, Jan Christian VestreNorges næringsminister sa at Norge hadde «Plikten» utvikle «den mest bærekraftige gruveindustrien i verden».

Den globale økonomien forbruker 45 millioner tonn fosfor hvert år. Når mineralet er utvunnet, kan det gjøres om til fosforsyre og gi et bredt spekter av bruksområder, inkludert litium-jern-fosfat-batterier og dyrefôr.

en viktig oppdagelse

«Når du finner noe av denne størrelsesorden i Europa, som overgår alle andre kilder vi kjenner til, er det betydelig»har erklært michael wurmserGrunnlegger og visedirektør for norge gruvedrifttil informasjonsnettstedet euroactiv.

ANNONSE

«Vi tror at fosforet vi kan produsere vil være viktig for Vesten, fordi det gir dem autonomi»la til.

Imidlertid har fosforraffinering alltid vært veldig karbonintensivenoe som delvis forklarer hvorfor det har vært lite produksjon i Europa de siste årene.

norge gruvedrift planlegger å bruke karbonfangst og -lagring for å kompensere for miljøpåvirkningen av produksjon, selv om effektiviteten til disse teknologiene ofte stilles spørsmål ved.

Det er ikke bare fosfat som ble oppdaget på stedet. Store forekomster av essensielle råvarer var også til stede: titan, ofte brukt til ledderstatninger og i flykonstruksjon, og vanadium, brukt til å styrke stål.

You may also like