Home » Linse snubler allerede, Ben Yedder scorer og spenner, Lafont skadet… Hva bør du huske fra søndagens kamper

Linse snubler allerede, Ben Yedder scorer og spenner, Lafont skadet… Hva bør du huske fra søndagens kamper

by Siv Jensen

For den første dagen av Ligue 1-versjonen 2023-2024 ble det mål på alle banene på søndag.

Fortsettelse og slutt på den første dagen i Ligue 1 2023-2024. 18 mål ble scoret på de fire første kampene, søndag 13. august. Den franske toeren Lensois overrasket i starten, fremhevet promoteringen av Le Havre og Wissam Ben Yedder ledet AS Monaco til Clermont, til tross for rettssaken mot ham. I kampen klokken 17.00 gjorde Rennes et sterkt inntrykk mot Metz.

Uvelheten: Ben Yedder dobbel målscorer som om ingenting

Anklaget for voldtekt, voldtektsforsøk og seksuelle overgrep fredag, Wissam Ben Yedder var fortsatt startende i AS Monaco. Utnevnt til kaptein av sin trener Adi Hütter, den franske landslagsspilleren strålte på banen til Gabriel-Montpied stadion i 3-2-seieren mot Clermont. Forfatter av en dobbel, han lot laget sitt utnytte ved to anledninger, 2-1 (43.) og 3-2 (70.).

Situasjonen rundt mannen som scoret sitt 99. og 100. mål for AS Monaco søndag reiser spørsmål, spesielt siden klubbens taushet rundt en slik sak etterlater en viss bekymring. De utmerkede prestasjonene til Vanderson og Takumi Minamino på den monegaskiske siden, eller Muhammed Cham på Clermont-siden, har blitt delvis formørket.

Overraskelsen: Brest torden, Lens skjøt ned i Francis le Blé

Dauphin fra Paris Saint-Germain i løpet av sesongen 2022-2023 begynte Racing-klubben fra Lens sesongen med tilbakeslag. I ledelsen i minutt 22 takket være to mål fra Florian Sotoca (11.) og Deiver Machado (22.), nordlendingene så ut til å være tilbake på samme fot som forrige sesong. Men fotball er ikke en eksakt vitenskap. De ble til slutt beseiret 3-2.

Lens hadde aldri tapt etter å ha ledet forrige sesong, og sluppet inn bare tre mål én gang, på Parc mot PSG, og spilte 10v11. Les Brestois fullførte comebacket. takket være to straffer av Romain Del Castillo (45+1 og 87) og et meget flott mål av Kenny Lala (56).

Kortet: Rennes korrigerer Metz

Stade Rennes orienterte umiddelbart. Den bretonske klubben har logisk vist seg å være den opprykkede Messin overlegen i sin Roathon Park (5-1). Inspirert og ledet av vellykkede angripere gjorde bretonerne raskt arbeid med en opprykket spiller som trakk seg etter pause. Arnaud Kalimuendo (20.), Amine Gouiri (52.), Jeremy Doku (67.) og Ibrahim Salah (87. og 90.+4)) satte navnene sine på målscorertabellen, noe som gjorde Youssef Mazizs uavgjort (21.) anekdotisk.

Kalt til å være en del av lagene som kjemper om pallen, sendte Rennes et sterkt signal denne søndagen. Etter en overhengende og hardtarbeidende Jeremy Doku, skjøt Bruno Genesios protégés 29 ganger på mål, uten å nøle med å cornere Lorrainers i deres område, og kvalt dem med deres konfiskering av ballen (70 % ballbesittelse).

Målscoreren: i Montpellier, Akor Adams allerede på banen

Landet i Hérault fra Lilleström i Norge, den nigerianske spissen, Akor Adams, Han gjorde forskjellen på to minutter i hjertet av andre omgang. To mål på rad (58 og 60), for å bringe laget sitt foran og score sitt første skudd i det franske mesterskapet.

Med et godt følt innfall og et fint kryssskudd fra venstre viste den nye La Paillade-spissen en del av sin tekniske palett. Et godt varsel, for den som blir kalt til å ta over etter Elye Wahi, i tilfelle toppscoreren fra Hérault gikk av året før. Hans første seier i Ligue 1 lar vente på seg (2-2 i sluttresultatet), men i Montpellier blir den 23 år gamle guldklumpen bare bedt om å fortsette i samme retning.

Kniven i såret: Toulouse tilbyr Nantes igjen

Minnet om den franske cupfinalen lever fortsatt for Nantes-fansen, og det er ikke denne første dagen som vil fikse ting. Ved å vinne på La Beaujoire (2-1) oppnådde Toulouse-laget stor suksess på bortebane, etter å ha blitt satt foran i det første kvarteret, etter straffe fra Mostafa Mohamed (13.). Allerede avgjørende i klubbens gode sesong og målscorer i cupfinalen, straffet Zakaria Aboukhlal nok en gang Nantes med uavgjort (62.).

Et mål der Alban Lafont ble skadet, truffet av marokkaneren og traff stolpen. Sistnevnte ble tvangsfjernet på båre, noe som vakte bekymring. «Alban Lafont er på sykehuset. Jeg har fortsatt ingen nyheter. Jeg har hørt om ribbein eller til og med livmorhalsen.»sa treneren hans, Pierre Aristouy på slutten av kampen. På slutten av kampen tillot Rasmus Nicolaisen lagets pasning (91+1) og lanserte TFC perfekt.

You may also like