Home » Futsal-EM: Polen tapte mot Kroatia

Futsal-EM: Polen tapte mot Kroatia

by Edvard Munch

Det polske laget spiller i EM-finalen for tredje gang i historien og for andre gang på rad. Til nå har de aldri forlatt gruppen. I de neste kampene skal han spille mot Slovakia (25. januar) og Russland (29).

Fredag ​​kveld kunne de fort tatt ledelsen, dersom Mikołaj Zastawnik hadde skutt nøyaktig i det andre minuttet, med kun keeper foran seg. Så gjorde de noen flere gode gjerninger. Da rivalene tok ledelsen, scoret de et mål etter en flott soloaksjon av Matej Horvat, kronet med et spektakulært og dyktig skudd.

Den polske keeperen ble deretter reddet av tverrliggeren etter et skudd fra Kristijan Postruzin.

Patryk Hoły utlignet, og avsluttet med en rask individuell kontring fra egen banehalvdel, men 15 sekunder senere var kroatene tilbake i ledelsen og utnyttet forvirringen foran det polske målet.

To minutter før pause overrasket kapteinen for det kroatiske laget Michał Kałuża fra grunnlinjen, og stillingen var 1:3. Etter en stund dukket Sebastian Leszczak opp på banen, og gjenopplivet den polske offensiven tydelig, men han fant heller ingen oppskrift. for motstanderens målvakt.

Etter sidebytte rykket det rød-hvite laget videre, Tomasz Lutecki sjekket to ganger tilstanden til den kroatiske keeperen Zarko Luketin, og så prøvde Zastawnik lykken ved flere anledninger. Begge lag kunne ikke regne med støtte fra tribunen, siden turneringen spilles uten publikum på grunn av helserestriksjoner.

Polakkene dominerte, presset sine rivaler defensivt, i det 27. minutt traff Mateusz Madziąg stolpen, den kroatiske keeperen reddet noen.

Kroatene spilte rolig og prøvde å holde på ballen lenge. I de siste fire minuttene håndterte de den flyktige rivaliserende keeperen Michał Kubik og opprettholdt et gunstig resultat.

Trener Błażej Korczyńskis lag åpnet kampen om EM med prekvalifiseringsturneringen i februar 2020 på Malta. Der beseiret de Hellas 5:2, Sverige 6:0 og vertene 11:0.

I andre fase endte det polske laget i gruppe 8 med Portugal, forsvarte tittelen, 2: 2 og tapte for denne rivalen 0: 3. Deretter beseiret de Norge 3-0 og 4-1 to ganger og uavgjort med republikken. i Praha 3-3 og beseiret dem i Opole 8-5. Dette ga dem et opprykk fra andreplass bak portugiseren, som så, i september 2021, ble verdensmestere. Turneringen i Nederland varer til 6. februar. 16 lag deltar i den. Kampene spilles i Amsterdam og Groningen.

Futsal-EM har blitt arrangert 11 ganger så langt. Vinnerne var spansk (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012, 2016), italiensk (2003, 2014), russisk (1999) og portugisisk (2018).

Polen – Kroatia 1:3 (1:3)

Mål: 0: 1 Matej Horvat (8), 1: 1 Patryk Hoły (14), 1: 2 Antonio Sekulic (14), 1: 3 Franco Jelovcic (18).

Polen: Michał Kałuża – Sebastian Grubalski, Mikołaj Zastawnik, Tomasz Lutecki, Tomasz Kriezel – Michał Marek, Dominik Solecki, Mateusz Madziąg, Patryk Hoły og Sebastian Leszczak, Dominik Śmiałkowski, Michał Kubik.