Home » I årets siste kamp hadde det latviske laget et skikkelig drama i VM-kvalifiseringen.

I årets siste kamp hadde det latviske laget et skikkelig drama i VM-kvalifiseringen.

by Russell Crowe

Videoreplay-systemet har også en tendens til å være mer enn subjektivt: et slikt «brudd» av Kaspars Dubra nektet Latvia et poeng mot tyrkerne.

Foto: AFP / SCANPIX

Ilmārs Stūriška, «Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

De tyrkiske fotballspillerne i Riga frydet seg som om de hadde beseiret en stormakt, men deres hovedtrener Stefan Kuncs beklaget til og med: I årets siste kamp i VM-kvalifiseringen laget det latviske laget et skikkelig drama, og slapp inn 1:2 i de siste sekundene.

Godt tegn

Veselam

Beboer spør: «Vil jeg være garantert overlevelse etter vaksinasjon?» ZVA-representant Popena svarer

7 timer

Nyheter

«Ok, ok, jeg innrømmer det, jeg innrømmer det.» Lukasjenko gir et intervju til BBC om juling av migranter og demonstranter

5 timer

Cocktail


Latviski synger japaneren Masaki Nakagawa og japaneren Naomi Yajima gratulerer Latvia med bursdagen hennes med en veldig spesiell sang

14 timer

Les andre nyheter

Begynnelsen av spillet bekreftet at Latvia er klar til å fortsette den suksessrike serien mot de nominelt sterkere tyrkerne: avgangen til to angripere (Vladislavs Gutkovskis, Roberts Uldriķis), pressen, evnen til å skyte ballen inn i straffefeltet, og syv hjørnespark i første omgang. Det manglet ikke på jobb for Robert Ozols i hjemmemålet. Andre omgang var vanskelig. Etter Igor Tarasovs verdensklassepasning til Robert Savaļnieks og neste treff, sendte tyrkerne ballen i mål.

Kapteinen for det tyrkiske laget, den franske mesteren Burak Yilmaz, viftet med hendene i løpet av andre omgang og uttrykte sin misnøye med avgjørelsene til hoveddommeren Andreas Ekberg. Hvis ikke tyrkerne vant, ville han trolig blitt fornærmet på hjemmebane, men i kampens siste sekunder ble han tildelt en 11-metersstraff og materialisert seg som en helt. I idrett er grensen mellom godt og dårlig ofte veldig mikroskopisk. Dette er Latvias første nederlag mot tyrkerne siden 1924.

ANDRE LES NÅ

«Gitt kvaliteten på spillet vårt og mulighetene vi skapte, kunne vi forvente noe mer. Jeg vil berømme laget for deres prestasjoner, kvalitet og kampånd. Det er en stor skuffelse at vi ikke nådde poengene, for gutta fortjente det med sin prestasjon. Fra et synspunkt av kvaliteten på spillet, likte jeg til og med denne kampen mer i lagets prestasjoner enn den første runden i Tyrkia, «innrømmet hovedtreneren for det latviske landslaget Dainis Kazakevičs.» Vi ønsket virkelig å angripe og skape muligheter helt til kampen er slutt, og det sier meg mye om den mentale forberedelsen til laget. Det faktum at vi så etter muligheter på slutten av kampen er et godt tegn.»

Dommerens sympati

«Vi mistet muligheten, vi var veldig nær seier,» sa forsvarer Kaspars Dubra til Latvijas Avīze. «Treneren motiverte oss til å presse fra begynnelsen slik at tyrkerne ikke føler smaken og selvtilliten til blodet, fordi alle forstår hva innsatsen er – ingen presser oss, vi spiller for prestisje, men de er for Qatar .» . Vi var roligere, vi gikk opp, det var øyeblikk. Hvis du får det andre målet, vil kampen ende, men det skjedde slik det skjedde, du må reise deg og gå videre.»

Han bemerket at i episoden av 11-metersstraffen spilte Burak Yilmaz veldig utspekulert: «Legg hånden din mellom armhulene og finn meg, dra meg, det var ingen vei ut.» Den erfarne forsvareren understreket at han ikke klandret dommeren for tapet, men han kunne føle sympati for favorittene: Så avsluttet han, dommeren slapp og var litt bardak, noen avgjørelser var helt uforståelige. Han respekterte tyrkerne for mye. Du kan se at begge lag kan vinne, men å se på dem alene er det feil.

Kaspars Dubra hadde et smil om munnen da han løp over feltet, nesten uvitende om regnet. Vi spiller en mot en, og det er en sjeldenhet fordi det alltid er noen ekstra som dekker de andre. Det var ingenting jeg kunne gjøre med det første tapte målet, jeg presset meg bare bakfra.

RELATERTE INNLEGG

«Vi har et positivt humør om disse to kampene, vi begynner å tro på styrken vår, vi spilte ganske bra mot både Nederland og Tyrkia.» Det er ingen ballkontroll, men det er andre triumfer, vi prøver å forsvare oss godt og kjøre i kontringer, vi bruker det i begge kampene. Definitivt uten påstander kjempet alle til siste slutt. Vi klarte å presse flere standardsituasjoner, men tyrkerne forberedte seg, de visste at det var vår sterke side. Vi så øyeblikkene fra tidligere kamper, de hadde problemer der, men denne gangen spilte de på en organisert måte. En gang ble keeperen sparket gjennom en tom dør,» oppsummerte Dubra, som i går satt i bilen med familien for å måle de 1700 kilometerne på vei til Ukraina, hvor han representerer Oleksandriya for tredje sesong.

Latvias lag fra gruppe G med fem poeng ligger på nest siste, femte plass og kvalifiseringsturneringen avsluttes i midten av november med kamper i Norge og Gibraltar. Tyskland ble det første europeiske laget til å vinne en VM-billett i Qatar, og beseiret Nord-Makedonia 4:0 i gruppe G. I mellomtiden har Kroatia og Russland sikret de to øverste plassene i gruppe H.

Resultater. FOTBALL

VURDERING PK. Gruppe G

* Latvia – Tyrkia 1: 2 (0: 0), Demirals (70, SV); Dursuns (76o), Yilmaz (90o + 9-11m).

* Norge – Montenegro 2: 0 (1: 0), Eljunusi 2.

* Nederland – Gibraltar 6: 0 (2: 0), Depay 2, Van Dijk, Dumfries, Danjuma, Malens.

Etter 8 kamper

1. Nederland 6-1-1 19

2. Norge 5-2-1 17

3. Tyrkia 4-3-1 15

4. Montenegro 3-2-3 11

5. Latvia 1-2-5 5

6. Gibraltar 0-0-8 0

Emner

You may also like