Home » Girgenson returnerer til landslaget med et mål mot Norge. Utvalgt / Artikkel

Girgenson returnerer til landslaget med et mål mot Norge. Utvalgt / Artikkel

by Russell Crowe

Før kampen påpekte Artis Ābols, som var assistent for tidligere landslagstrener Bob Hartl, nå også assistent for Harijs Vītoliņš, at noe vil bli annerledes med den nye landslagstreneren enn tidligere. For å forklare i detalj om Hartley og Vītoliņšs stil er forskjellig, nektet Ābols diplomatisk, og la merke til at noen kunne feiltolke ordene deres.

Intervju med Artis Ābols

Zemgus Girgensons, en nordamerikansk spiller som bommet forrige sesong på grunn av skade, avslørte resultatet tidlig i kampen, og sendte pucken i lengste hjørne med stor presisjon.

Girgenson fører Latvia i ledelsen

Etter den første tredjedelen innrømmet spiss Girgenson LTV at scoringen hjalp både laget og selve spillet. Han oppdaget at han hadde begynt å trene siden mai og hadde veldig lyst til å komme tilbake på isen og spille, men han var litt redd før den første kampen.

Intervju med Zemg Girgenson

Da han evaluerte oppstillingen med Harry Vītoliņš, bemerket Girgenson at alt er bra og veldig bra, og dette er en av de beste oppstillingene han har spilt for landslaget.

I den andre tredjedelen var det farlige situasjoner i målet til begge lag, men resultatet på resultattavla endret seg da Ronald Ķēniņš sin puck glapp etter et vakkert spill av Rūdolfs Balcers mellom målvaktene til den norske landsmålvakten. Og den andre tredjedelen endte med et hyggelig resultat for det latviske laget 2:0.

King overtar det latviske lagets beste 2:0

«Vi spiller veldig enkelt, vi prøver ikke å skape noe umulig,» sa målscoreren for det andre målet og lagkaptein Ķēniņš etter den andre tredjedelen av LTV. Apropos hans tur, hvor han spiller med Girgenson og Balcer, sa Ronald at det var godt å spille med de store, vel vitende om at de ville gjøre færre feil.

Intervju med Ronald King

Den tredje tredjedelen startet brått, og allerede i innledningen, etter en mislykket retur, traff pucken Oskars Cibulskis sin skrens og nådde målet voktet av Ivars Punnenovs. Som et resultat ble forskjellen i resultatet minimert.

Norge reduserer forskjellen i resultatet

Nordmennene fortsatte å presse, og etter en stund var stillingen allerede 2:2: målet ble scoret av Erik Salsten.

Norge uavgjort 2:2

Et øyeblikk senere, etter en flott kamp og en pasning fra Denisa Smirnov, sendte Miks Indrašis pucken i det tomme målet, og kom til 3:2 – Latvia tok ledelsen igjen i denne kampen.

Indrasis oppnår 3:2

På slutten av ordinær tid viste Balcers en flott prestasjon, en god pasning til Girgenson, og på bekostning av Zemgus ble det andre målet scoret i denne kampen, men på stillingen 4:2 i favør Latvia. Med det resultatet var kampen over.

Girgenson oppnår 4:2

De lyseste episodene av spillets ordinære sesong.

Men for treningsformål spilte lagene også overtid fra tre til tre. Målscorer var Sondre Oldens.

Oldens skiller seg ut på overtid

Det latviske landslaget la imidlertid heller ikke svaret i gjeld – Girgenson skilte seg også ut med et mål, og sto praktisk talt ut med «hattrick» i denne kampen.

Girgenson på overtid

For treningsformål var det også skudd etter kampen, der det latviske laget viste seg å være bedre: den eneste som scoret et mål var Ķēniņš.

Serie etter kamp

«Vi vant, hvorfor sørger vi?» Balcers var i godt humør etter kampen. Det avslørte det gode humøret i laget, og den største forskjellen på laget nå er at i Vītoliņš skjer alt på latvisk, ikke på Hartleys tid.

Intervju med Rudolf Balcer

Rodrigo Ābols, nylig ankommet fra Sverige, så denne kampen fra tribunen. I et intervju med LTV hevdet han at han kun hadde skøytet med laget om morgenen, men ennå ikke hadde fullført treningen. Når han snakket om den kommende kvalifiseringsturneringen, husket Rodrigo Matiss Kivlenieks begravelse og morens ønske om å bli «drept» i denne turneringen.

Intervju med Rodrigo Apple

Aigars Kalvītis, president i det latviske hockeyforbundet (LHF), påpekte at de 80 dagene som har gått siden verdensmesterskapet i Riga før disse testkampene er kort tid, men hockey var full av begivenheter. Den triste hendelsen med det tragiske dødsfallet til keeper Matiss Kivleniek, som kan gi guttene ekstra motivasjon til å vise at lagene kan kjempe om store mål, sa Kalvītis.

Intervju med Aigars Kalvitis

I disse dager har laget også vært med ny hovedtrener. Kalvitis røper at de første tegnene på at Bob Hartley ikke vil være i stand til å hjelpe landslaget i OL-kvalifiseringsturneringen var allerede tidlig i juli, og LHF har begynt å lete etter alternativer. Imidlertid, som Kalvitis bemerket, har Hartley gitt latvisk hockey mye – han inspirerte ham til å spille moderne hockey. Hockey fikk en annen aura og en annen spillestil, og spilte med hockeyens store krefter som ligner på lignende.

Så langt har klubbene på landslagene i Latvia og Norge krysset 33 ganger, og latviske hockeyspillere har feiret seier på 18 kamper.

Allerede 26. august begynner det latviske hockeylaget å kjempe i OL-kvalifiseringsturneringen, hvor det skal konkurrere med landslagene til Italia, Ungarn og Frankrike om den eneste billetten til OL i Beijing.

Norge har ennå ikke vunnet OL-billetten og skal arrangere turneringen i Oslo.

You may also like