Home » Grigoriev taper mot Tinibekova, favoritt i første runde av de olympiske leker

Grigoriev taper mot Tinibekova, favoritt i første runde av de olympiske leker

by Edvard Munch

Den latviske fristilkjemperen Anastasia Grigoriev led et nederlag i første runde av OL i Tokyo tirsdag, men holdt ut håpet om å delta i tilfredshetsrunden.

Grigorieva, som starter i vektklassen opp til 62 kilo, tapte mot den kirgisiske utøveren Aisula Tinibekova i første runde eller kvartfinale med resultatet 0:8, som er gruppens favoritt.

Hvis Tininbekova når finalen, vil Grigorieva kunne delta i turneringen om bronsemedaljen.

Sammenlignet med den forrige kampen mellom de to utøverne, viste Grigorieva mye hardere motstand. I første halvdel av kampen scoret Tininbekova et poeng, og la deretter til et nytt fordi Grigoriev ikke gjorde et vellykket angrep på 30 sekunder.

I begynnelsen av andre omgang sto motstanderen ved føttene til Grigoriev og la til ytterligere to poeng: 0: 4. I kampens siste minutt plasserte Grigorieva seg på brystet og la inn med 0: 6. A Daugavpils hadde et halvt minutt. igjen å spille, men rivalen opprettholdt resultatet og la til ytterligere to poeng.

Den 28 år gamle Tinibekova rangerte først i denne vektklassen og er en av favorittene til å vinne OL. Siden han vant verdensmesterskapet i 2019, har utøveren lidd bare ett nederlag.

Tinibekova er også verdensmesterskapets bronsemedaljevinner i 2017 og fire ganger asiatisk mester.

I desember i fjor møttes de to bryterne i World Singles-finalen, der Grigoriev tapte 0:14.

Grigorieva starter ved sitt tredje OL. Det ble nummer niende i London og åttende i Rio de Janeiro. Tinibekova har også to OL bak seg (tap i kvartfinalen i 2012 og fiasko i bronsemedaljen i 2016).

Grigorieva er den eneste latviske representanten innen kampsport ved OL i Tokyo.