Home » Ved sending av gave fra Norge må det betales en tilleggsavgift på 89 euro. Ingen tabu

Ved sending av gave fra Norge må det betales en tilleggsavgift på 89 euro. Ingen tabu

by Russell Crowe

Heinrich har bodd og arbeidet i Norge i mer enn 15 år. Han ville glede kjæresten i Latvia, så han sendte en gave i posten: støvler kjøpt i Norge.

Etter å ha mottatt meldingen fra Latvijas Pasts skyndte Heinrichs kjæreste seg for å motta gaven, men ble svært overrasket da det ble avslørt at det måtte betales mer skatt. Det gjorde kjæresten hans flau, og hun dro hjem uten gave.

Senere forsøkte de sammen med Heinrich å fullføre nødvendig tolldokumentasjon, men ble stående halvveis. Det ble fullført først neste gang.

Heinrich er virkelig forvirret av et annet spørsmål. Han betalte også all skatt der ved kjøp av støvler i Norge. Prisen på støvlene er rundt 190 euro. Når du gikk gjennom fortolling i Latvia, måtte du fortsatt betale importavgifter på 36 euro, samt en merverdiavgift på 52 euro. Totalt er de allerede 88 euro eller nesten 40% av den totale prisen på støvlene.

Heinrihs

Sendte en gave fra Norge

Jeg sendte vennen min en pakke i posten: vinterstøvler for kvinner. Jeg antydet på fakturaen at det er en gave. Verdien er NOK 2000 eller 190 euro. En venninne fikk melding i posten om at hun måtte hente pakken, men her var du. Posten erklærer at toll skal betales. En person må gå til SRS-tollnettstedet, fylle ut et komplisert spørreskjema og deretter få en faktura. Importavgift EUR 36,29. Jeg forstår det, men jeg må også betale 52,45 EUR i merverdiavgift. Totalt € 88,74 Er det virkelig så høye skattesatser i Latvia? De er nesten 50% av verdien av skoene. Til dette beløpet måtte legges postsjekken min, som jeg hadde betalt i utlandet for utlevering av posten. Jeg synes ikke det er alvorlig. Men det er en gave, hvordan kan du kreve skatt som gave?

Statens skattetjeneste indikerer at importavgiften er den samme i hele EU, merverdiavgiften (MVA) som hvert land bruker er forskjellig.

Sanita dzene

Underdirektør i SRS Tollnemnd

Importavgiftene er forskjellige for hvert produkt. Merverdiavgiften på alle varer er 21 %, uavhengig av varetype. Når det gjelder importavgifter, er det veldig viktig hva de er for varene. Avgiftssatsen er knyttet til en bestemt produktkode. Det skal bemerkes at fottøy har en av de høyeste satsene på importavgifter. I dette tilfellet ville de vært 17 %. Siden fottøyet fortsatt var pålagt 21 % merverdiavgift, er det, som vedkommende sier, nesten 40 % avgiftsbelagt.

Avgiften måtte betales fordi varene ble importert fra et land som ikke er medlem av EU. Denne avgiften vil også gjelde i fremtiden for varer som sendes fra Storbritannia.

Varer inntil 45 euro er ikke avgiftspliktige, men beløpet som er angitt i Heinriks tilfelle var fire ganger høyere.

Pasados ​​​​de Latvijas indikerer at selskapet er villig til å utføre fortollingsoppgaver på vegne av mottakeren, som det er nødvendig å betale tre euro og femti cent for.

You may also like