Home » Han har jobbet i 4 måneder og eksporterer allerede litauiske filialer til Norge: han har implementert sin kones idé

Han har jobbet i 4 måneder og eksporterer allerede litauiske filialer til Norge: han har implementert sin kones idé

by Russell Crowe

Det at det er en bakerfilial i Jonava, lukten av nystekte kaker kommer nærme seg.

Aivar tar imot oss ved bordene utenfor og byr umiddelbart på kaffe eller te for å hindre at det fryser.

Mannen sier han har jobbet som leder ved et logistikksenter i Irland de siste 14 årene før han startet opp virksomheten. Han sier han returnerte til Litauen i mars i fjor, rett før karantenen.

«Tidligere tilbrakte jeg 9 dager i Irland og 9 dager i Litauen. Jeg jobbet der, jeg bodde her. Familien min var her også.

Den 11. mars reiste jeg tilbake til Litauen etter min vanlige timeplan og fikk vite at min kone hadde metastasert til hodet før hun fikk brystkreft.

Vi opererte det og jeg tok beslutningen om å forlate jobben og bli i Litauen, sier Aivaras åpent og uten å nøle, og forsikrer at operasjonen var vellykket på den tiden, og det var etter det at familien hans kom på ideen om Ramitas for baking.

«Vi ønsket å skape arbeidsplasser for oss selv, og min kone var konditor,» sier han og legger til at Smaguriukas meldte seg inn i juli 2020.

Selv om virksomheten ble startet, kom sykdommen til Aivar tilbake etter en stund og familien mistet den om vinteren. Ifølge mannen var tiden etter det veldig vanskelig, det var også tanken om å gi opp.

«Men dette fysiske stedet er allerede åpnet, utstyr er kjøpt inn, rundt 70 tusen. Eur, personen hvis idé var her, eksisterte ikke lenger, sier han, og forsikrer at nå er denne virksomheten også et slags minne.

Da han fant en ny konditor som var en venn av familien, forteller Aivar at han ble hekta på jobb, og dermed var den første grenen født.

«Vi klarte å lage en klassisk gren, så fortsatte vi med å lage den med rom», sier han først, og sa at de måtte lage alt fra bunnen av, starte med oppskriftene de trengte å lage, men starte virksomheten selv. Jeg ble overrasket med en god en.

«Hun var solid og overrasket mange. Vi hadde mange kunder, sier Aivar.© DELFI / Raminta Rakauskė

I dag har selskapet i tillegg til eieren selv to andre ansatte, som vi møter når vi er på besøk. Så langt er teamet lite, som de sier, siden selskapet kun har vært i drift i 4 måneder.

Bakeriet kan tilby sine kunder tre typer kvister: en klassisk kvist med rom og ost, kalt «Men’s Joy», som inneholder ost.

Aivaras sier at den klassiske grenen til minne om hans kone også har et slags navn: «Renatulki».

«Jeg er ikke kresen, jeg har ikke den smakfulle grenen,» smiler mannen og innrømmer at en annen gren for kvinner, som han fleiper, snart er i salg. Den vil mest sannsynlig hete «Ladies» Branch» og den blir med «Ladies»-likør og kokosnøtt.

Selskapets bakte gafler eksporteres også til Norge. Som det ofte blir sagt, er det noen kunder som ber om dem ved å kontakte dem direkte, andre via Facebook.

«Vi har slektninger der, vi begynte å samarbeide.

En filial i Spania ville også ha vår filial, men transporten dit er for komplisert og for dyr, sier han.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, bør DELFI oppgis som kilde.

You may also like