Home » Norwegian Vikings Pier og Sirem bringer sandvolleyballgull til Norge – Tokyo 2020 – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

OL i Tokyo I finalen i sandvolleyballturneringen for menn ble det en gjentakelse av EM-finalen 2020 mellom Anders Mol / Kristian Serem fra Norge og Oleg Stojanovsky / Vyacheslav Krasilnikov fra Russland. Nordmennene tok ledelsen i EM, men denne sesongen på firestjernersturneringen i Gstaad, kort tid før OL, slo russerne Mol og Sirem overbevisende i kvartfinalen.

I begynnelsen av kampen var volleyballspillerne i den russiske olympiske komité mer overbevisende, og tok ledelsen med Krasilnikov 3:0. Så gjorde Mols en feil i angrepet, og ga motstanderne fire poengs ledelse (5:1). . Etter en stund forbedret Mols situasjonen, som to ganger blokkerte Krasilnikovs angrepsslag (7:8). Etter andre omgang skadet Krasilnikov ankelen lettere og trengte en pause. Etter det slo Krasilnikov ballen i nettet, men Mol scoret med to store serveringer (10:8).

I andre halvdel av settet gikk Serem ned i hallen og økte ledelsen til den norske duoen til tre poeng. I neste kamp klarte ikke Stojanovskis å lukke angrepet flere ganger, noe som gjorde at motstanderne hans var i en enda mer komfortabel situasjon (15:11). Russerne kunne ikke bryte kampen før motstanderne gjorde feil. Stojanovskis klarte ikke å gjennomføre nok et angrep, og nordmennene gikk til seier i første sett. På toppen av settet scoret Mols nok en stor blokk, men så ga en het rasjonering plass til Stojanovskis. Nordmennene tok en pause og avsluttet settet – 21:17.

I starten av andre sett lette nordmennene etter måter å få mer dominans på, men russerne klarte å holde ut. Serem var den første som sendte ballen i nettet og ga motstanderne minimal kontroll (6:5). Etter det hadde den russiske olympiske komité-duoen et dårligere kutt, som etter et par feil endte med 7: 9. Det ble en pause der servicepersonalet fortsatte å jobbe rundt Krasilnikovs ankel. Sērem hadde muligheten til å øke ledelsen etter forsvar, men Stojanovskis var i blokken (11:10).

Etter en teknisk pause scoret Stojanovskis nok en imponerende blokk og utlignet. For en kort stund endret ikke forskjellen seg, men så stoppet Mols Stojanovski på nettet. Etter Krasilnikovs feil hadde nordmennene allerede fire poengs ledelse (16:12). Etter Molas feil ble forskjellen i resultatet halvert, men det var det. Mole og Sirem beholdt den gjenværende ledelsen ved å triumfere ved OL i Tokyo. 2-0 (21:17, 21:18).

Tokyo-OL, Beachvolleyball for menn, 3. plass og finale

Dag Vær Spillet Resultatet
7. aug 04:00 Pļaviņš / Točs (Latvia) – Sheriff / Ahmed (Qatar) 0-2 (12:21; 18:21)
7. aug 05:30 Pier / Sirem (Norge) – Stojanovskis / Krasilnikov (ROC) 2-0 (21:17; 21:18)