Home » Håndball: De blå kommer seg og dominerer Norge i Golden League

Håndball: De blå kommer seg og dominerer Norge i Golden League

by Russell Crowe

Er bedre. Bedre. Beseiret (31-26) av Danmark dagen før, reagerte det franske laget godt på sin andre kamp i denne første helgen i Golden League.I Trondheim vinner Guillaume Gilles spillere (31-25) mot landverten. Den franske treneren, som hadde valgt å ta en tropp unna den som ble utropt til olympisk mester i begynnelsen av august, vil sikkert kunne trekke de rette lærdommene.

Hva du skal huske

Fra starten av kampen valgte imidlertid Guillaume Gille å stille opp sine fire olympiske mestere (Valentin Porte, Hugo Descat, Kentin Mahé, Timothey N’Guessan) fra starten for ikke å overlate det i Norges hender, som hadde slått Blues i puljen til Tokyo Games, muligheten til å ta ledelsen. Og det fungerer: godt hjulpet av keeperen Kévin Bonnefoi gjør de blå forskjellen (11-8, 19.), takket være ferdighetene til N’Guessan og Arthur, uunnskyldende siden de tidlige 20-årene. Bak konsoliderer Karl Konan (Aix og fremtidige Montpellier) den blå veggen og luftballongene hans treffer målet. Ved pause er gapet betydelig (17-13).

Resten bidrar ikke med noe nytt. De blå beholder overtaket til siste kvarter. I tricolor-buret fant Rémi Desbonnet endelig den rette rytmen etter noen feil (24-19, 45º). Den franske treneren fortsetter å rotere troppen sin, med varierende grad av suksess. Hvis vanene mellom Luc Tobie og Jean-Jacques Acquevillo, de to Nimes, er åpenbare, finner ikke Dylan Nahi, den tidligere parisieren, umiddelbart det rette målet. Uten å skjelve holder de unge trefargede skuddene ledelsen.

Spilleren: Aymeric Minne

Det er vanskelig å si at én spiller alene gjorde en forskjell i dette spillet. Det er mye tilfredshet og mer nøling. Ingenting kunne vært mer normalt med et stort flertall av nybegynnere i de store ligaene. Siden du må velge en, blir det den 24 år gamle nantesianeren. Han som banket på døren til de blå en stund lot laget sitt opprettholde det gode overtaket som ble oppnådd før pause. Nøyaktig på skudd, den tidligere Melun-fødte Aixois utmerket seg også ved å lese spillet og assistene sine. En klar fordel for Gille som sentral midtbanespiller, der Nedim Remili og Kentin Mahé allerede spiller.

Antallet: 151

Det er gapet mellom Valentin Porte (31 år) og Arthur Lenne (20 år) når det gjelder antall uttak til det franske laget. De to spillerne, som spiller i Montpellier, fikk selskap i Trondheim av fire av klubbkameratene. Det var også tre Nimes, og bare to PSG-spillere (Elohim Prandi og Benoît Kounkoud), som kom inn på slutten av kampen.

You may also like