Home » Håndball. For sin siste Golden League drar Blues til Norge med en ombygd gruppe

Håndball. For sin siste Golden League drar Blues til Norge med en ombygd gruppe

by Russell Crowe

2021-2022-utgaven av Golden League, en vennskapskonkurranse med etappe i hvert av arrangørlandene (Frankrike, Norge og Danmark) vil være den siste omstridte av det franske håndballlaget, kunngjorde denne tirsdag presidenten for det franske forbundet. Philippe Bana.

«Ideen er å forberede veien til Paris-2024 med prioritet å spille kamper i Frankrike,» forklarte sistnevnte under en pressekonferanse. «Det var viktig å beskytte spillerne. Med to kamper i uken i stedet for tre noen ganger nødvendig. Mindre reiser, mindre tretthet, færre fly, mindre karbonavtrykk også,» sa Philippe Bana.

Golden League, den siste utgaven av Blues, begynner derfor denne uken med en første etappe i Norge før en i Frankrike i januar og en tredje i Danmark i mars. Tre etapper som Nederland er invitert til denne sesongen. «Det er et opplegg som bruker mye energi og som utøverne ikke er forberedt på, estimerte trener Guillaume Gille. Å spille tre kamper på fire dager på denne tiden av året hadde vært dumt.»

Han valgte også ut en sterkt omformet gruppe til å møte Danmark lørdag i Trondheim og deretter Norge søndag.

«Stol på de unge spillerne»

Kun syv spillere med mer enn ti landskamper og fire olympiske mestere ble tatt ut til å møte Danmark lørdag og Norge søndag. «Ideen er å gjøre en ganske stor arbeidsstyrkegjennomgang,» beskrev Guillaume Gille på en pressekonferanse.

«Vi bestemte oss for å stole på de unge spillerne og frigjøre de fleste av lederne i dette laget, la han til. Vi vil få en helt annen generasjon, et veldig forandret lag som vil tillate oss å prøve mange ting.»

Blueslisten

Keepere: Kevin Bonnefoi (Montpellier), Rémi Desbonnet (Nîmes)

Venstre kantspillere: Hugo Descat (Montpellier), Dylan Nahi (Kielce / POL)

Venstre kantspillere: Jean-Jacques Acquevillo (Nîmes), Karl Konan (Aix), Timothey N’Guessan (FC Barcelona / ESP), Élohim Prandi (Paris SG)

Demi-sentre: Kentin Mahé (Veszprem / HUN), Aymeric Minne (Aix)

Pivoter: Théo Monar (Nantes), Arthur Lenne (Montpellier)

Høyre kantspillere: Julien Bos (Montpellier), Luc Tobie (Nîmes)

Høyre kantspillere: Benoît Kounkoud (Paris SG), Yanis Lenne (Montpellier HB), Valentin Porte (Montpellier)

For tre spillere å feire sitt første valg denne helgen: Nîmes høyreback Luc Tobie, Montpellier pivot Arthur Lenne og lagkamerat Julien Bos, avsløring av starten på MHB-sesongen.

Denne uerfarne gruppen vil bli overvåket av fire olympiske mestere: den nye kapteinen Valentin Porte, Hugo Descat, Timothey N’Guessan og Kentin Mahé.

You may also like