Home » VM i sjakk: Magnus Carlsen vant med Jan Niepomniaszczi og tok ledelsen i partiet.

VM i sjakk: Magnus Carlsen vant med Jan Niepomniaszczi og tok ledelsen i partiet.

by Russell Crowe

Fredagens kamp, ​​spilt etter den andre hviledagen, ble avsluttet etter 136 spill og nesten åtte timers spill. Dette er rekorden for varigheten av spillet i verdensmesterskapskamper. Tidligere utførte Anatoly Karpov og Viktor Korchnoj 124 bevegelser.

Det var uten tvil kampens mest interessante og spennende kamp. Carlsen bestemte seg for å gi fra seg dronningen for to tårn. I klippet før første tidssjekk endret situasjonen seg som et kalejdoskop. Forsvarerne av tittelen hadde bare tre minutter på seg til å spille ni avspillinger som gjenstår av 40-reguleringen. Etter en stund falt også Niepomniaszczi på kort tid. De gjorde begge feil i dette fragmentet, og ga rivalene en sjanse til å vinne. Senere i kampen gjennomførte Carlsen, som spilte jevnt, tålmodig spilleplanen sin. Til slutt hadde han et tårn, en ridder og to bønder mot motstanderens dronning.

Vendepunktet var da Magnus fikk tre minutter på seg til å gjøre ni trekk. Det var da han gjorde en stor feil, som ga hans rival muligheten til å ta initiativ og vinne ved å spille bra. Niepomniaszczi brukte den imidlertid. Senere i kampen fikk Carlsen en sjanse til å spille, som han hadde drømt om før kampstart, fordi han hadde litt bedre kroppsbygning og kunne spille lenge. Alle sa at dersom kampene ble forlenget, ville denne situasjonen være gunstig for Magnus, som var veldig godt forberedt fysisk. Og det var i den åttende timen av konkurransen at Jan, som ikke liker å forsvare litt dårligere strukturer, gjorde avgjørende feil – sa stormesteren Radosław Wojtaszek, som kommenterte spillet sjakk.24, sammen med Mateusz Bartel, en annen leder av den polske sjakkspilleren.

Kampen til FIDEs rangeringsleder Carlsen (2882) med femteplass på verdenslisten Niepomniaszczim (2782) spilles på Dubai International Conference and Exhibition Center. Den består av 14 runder (i denne utgaven er konkurransen økt med to i forhold til de forrige) og vil vare til 14. desember, med mindre en av spillerne samler 7,5 poeng på forhånd. Kampene starter klokken 13.30 polsk tid.

Hvis poengsummen er uavgjort, avgjøres vinneren ved hurtigsjakk overtid 15. desember. Den akkumulerte premien er 2 millioner euro, hvorav vinneren vil motta 60 prosent og taperen 40 prosent av dette beløpet.

Kamp 7 vil finne sted på lørdag. Hvit vil bli spilt av Niepomniaszczi.

– Jeg kan ikke se for meg at Jan etter et åtte timers maraton kan prøve å spille om seieren i morgen. Som en person som gjerne vil se en jevn kamp, ​​er jeg litt redd for at denne rivaliseringen virkelig kan gå én vei, sa Wojtaszek.

De neste dagene av pausen er satt til 6., 9. og 13. desember.

For tre år siden i London beseiret Carlsen, etter 12 uavgjorte kamper med amerikaneren Fabiano Caruana i vanlige klassiske partier, på overtid i tre partier på rad i hurtigsjakk, vant partiet 9:6 og forsvarte nok en gang tittelen han har vunnet. vært din. siden 2013.

MC, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like