Home » nye restriksjoner for å komme til Frankrike

nye restriksjoner for å komme til Frankrike

by Russell Crowe

Mot Omicron-varianten skjerper Frankrike kontrollene for reisende som kommer fra utlandet denne lørdagen 4. desember

Regjeringens talsmann Gabriel Attal hadde kunngjort det onsdag 1. desember på slutten av ministerrådet. Fra nå av, og fra og med 4. desember, må alle reisende over 12 år fra et land utenfor EU som ønsker å reise til Frankrike presentere en negativ PCR-test i mindre enn 48 timer, selv om de er vaksinert.

På den annen side trenger ikke personer som presenterer en fullstendig vaksinasjonsplan og kommer fra et EU-medlemsland, Andorra, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Den hellige stol eller Sveits å fremlegge bevis. For de som ikke er vaksinert, bes det om en test og den reduseres til 24 timer.


Den nye klassifiseringen inkluderer en ny «skarlagenrød» landkategori.

innenriksdepartementet

En annen nyhet er innlemmelsen av en ny kategori til klassifisering av land i henhold til deres epidemiske situasjon : «Scarlet red» land. Denne kategorien gjelder land der viruset aktivt sirkulerer og/eller utgjør en risiko for overføring av en ny variant. Dette er følgende land: Sør-Afrika, Botswana, Eswatini, Mauritius, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibia, Zambia, Zimbabwe. Regjeringen fraråder «på det sterkeste» å reise til de «røde» landene og de nye «skarlagenrøde».

You may also like