Home » Håndball. Frankrike slått og eliminert av Norge i semifinalen i EM for kvinner

Håndball. Frankrike slått og eliminert av Norge i semifinalen i EM for kvinner

by Liv Ullmann

Norge – Frankrike

28 – 20

Før semifinalen sa Olivier Krumbholz at han var på vakt mot oppvåkningen av norske ledere, fordi «de alltid er til stede på de store kampene». Dessverre hadde trefargetreneren en nese da han kom med denne spådommen.

For den sentrale Stine Oftedal brukte ikke lang tid på å avfyre ​​noen skudd som bare hun har hemmeligheten om. Etter 9 minutter var han allerede på tre mål (4-3). I tillegg til Oftedals problem, slapp bleuerne inn et mål fra 7 meter som Nora Mork omsatte med glede.

For mange kuletap

Men med et heteslag fra Chloé Valentini på venstrekanten og aktiviteten til Pauletta Foppa på begge sider av banen holdt franskmennene kontakten (9-9, 24.). Bortsett fra at franskmennene misset muligheter til å bryte flere ganger. Og i de siste sju minuttene av første omgang løp de inn i en upåklagelig Margaretha Solberg, som hadde luksusen av en dobbeltparade i de siste sekundene, først i et forsøk av Coralie Lassource og deretter av Grace Zaadi.

Den soliditeten til den norske keeperen, sammen med en djevelsk Oftedal i ledelsen, hindret til og med de blå fra å komme tilbake til likestilling ved pause (12-11, 30.). Pausen skar ikke beina på Norden. Nora Mork, deretter Henny Reistad vant den franske forsvarsblokken (14-12, 32.). Etter fem gode stormende minutter brakte Zaadi/Nze Minko-duoen litt mer fare i angrep, uten å sette i gang en serie som var i stand til å få Thorir Hergeirssons tropper til å tvile. I mål ønsket Solberg alltid å være uoverkommelig, og med Mork som fortsatt konverterte sine skudd fra syv meter, fortsatte de blå å løpe for å komme tilbake (18-16, 41.).

Kampen om tredjeplassen mot Montenegro

Handicapløp, da lagvenninnene til Laura Flippes mistet for mange baller i angrep, noe som førte til at de ble satt i fare da nordmennene trakk seg.

I minutt 42 bommet Reistad på +3-ballen som ville gitt de blå et godt spark. Men det var bare en utsettelse, siden han grep inn i neste minutt, etter nok en turnover (20-17, 44.). Man skulle trodd at Blues ville utnytte en numerisk underlegenhet til å lansere en dynamikk, men selv på syv meter var det umulig for dem å riste de nordiske nettene. De prøvde til slutten, men uten å ha den minste nødvendige suksessen med seg.

Fra nå av er det én kamp igjen mot Montenegro for å få en bronsemedalje som vil belønne all innsatsen som er gjort siden starten av Euro Cup.