Home » Riyadh feirer flaggdagen

Riyadh feirer flaggdagen

by Henrik Ibsen

JEDDAH: Omar Al-Ansari, en 13 år gammel gutt, ble internettkjendis i Saudi-Arabia etter å ha vist seg i flere virale videoer, der han snakker perfekt engelsk og viser grupper av utenlandske turister rundt på kulturstedene i AlUla og det historiske området. områder i Jeddah. .

Al-Ansaris historie begynte da han og faren ble filmet i en video lagt ut av en peruansk journalist, som senere gikk viralt i Qatar under VM.

hevdet Al-Ansari arabiske nyheter: «Vi dro til Qatar for å støtte laget vårt, men vi fikk ikke billetter, så vi dro til en restaurant for å se kampen og vi møtte en peruansk journalist som satt sammen med oss ​​for å se denne kampen mellom Saudi-Arabia og Argentina.

«Reporteren begynte å spørre oss om vårt landslag i fotball og vår kultur, og jeg forklarte ham rikdommen i kulturen vår og den varme gjestfriheten vi har mot utenlandske besøkende.»

En venn av journalisten tok opp samtalen og la den ut på en sosial medieplattform, men Al-Ansari forventet ikke at videoen skulle spre seg slik. Den er oversatt til arabisk og sett mer enn 800 000 ganger.

Al-Ansari og faren kom hjem etter noen dager i Qatar og skjønte at videoen hadde gått viralt.

Det fanget også oppmerksomheten til det saudiarabiske fotballforbundets tjenestemenn som brakte Al-Ansari og faren tilbake til Qatar slik at de kunne fortsette å støtte landslaget.

Hans evne til å snakke engelsk godt førte til at Al-Ansari fremmet turisme i Saudi-Arabia mens han fortsatte sin utdanning.

indikert til arabiske nyheter: «Jeg tilhører Saudi-Arabia og målet mitt er å tilby den beste servicen til alle mennesker som ønsker å besøke landet mitt, og gi dem turistinformasjon.»

Å bli kjent med turistene vil bare forbedre Al-Ansaris språkkunnskaper samtidig som han formidler hans kunnskap om kongerikets kulturelle og historiske steder.

Han bruker sin lidenskap for historie, og sin spesielle stil, for å tjene landet sitt på en positiv måte. Han har blitt en guide som introduserer utenlandske turister til kulturen og historien til AlUla-regionen.

Han sier: «Ideen fikk jeg under et besøk i AlUla-regionen med min far. Jeg foreslo at han skulle samle inn meningene til utenlandske turister i regionen etter den betydelige økningen i besøk på stedet, takket være regjeringens innsats for å utvikle regionen.

AlUla-videoene hans og den resulterende berømmelse fanget oppmerksomheten til Saudi-Arabias turistminister, som berømmet hans rolle i å promotere landet.

Al-Ansari la til: «Jeg var veldig glad for å møte turistministeren [Ahmed al-Khateeb] som oppmuntret meg til å lage flere videoer med turister.»

Al-Ansari innrømmer at han ble overrasket over den offentlige støtten og positive reaksjonen på videoene hans.

Folkene som så videoen var imponert over hans evne til å snakke engelsk godt og måten han gjennomfører intervjuene på. De oppfordrer deg til å legge ut flere videoer.

Etter å ha erobret verden av internett og media, er hans ambisjon nå å bli kongerikets ambassadør for turisme.

Al-Ansari, som for tiden går på et ungdomsår i Jeddah, avslørte hemmeligheten bak sin beherskelse av det engelske språket.

Han sa: «Jeg lærte engelsk mens jeg reiste med faren min da jeg studerte i USA på et stipend i 2014. Jeg var 5 år gammel.»

Jolan, Al-Ansaris 8 år gamle søster, sa: «Jeg var glad for å se broren min få all oppmerksomheten fra menneskene som så videoen og fra media, og jeg håper at han en dag vil bli som ham. «

Al-Ansari sa: «Det jeg gjør er å sende en melding til verden om de viktige stedene som utgjør kongeriket, det være seg innen turisme, kultur eller sport.»

Faren hans, Essam al-Ansari, fortalte ham arabiske nyheter at han var stolt av sønnen sin og at han håpet at Omar en dag ville ha en prestisjetung stilling i landets tjeneste.

Denne teksten er en oversettelse av en artikkel publisert på Arabnews.com

You may also like